Κορυφώνεται η μάχη για την κάλπη της Κυριακής

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 20:05
UPD:20:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
A- A A+

Ένα - ένα τα κομματικά επιτελεία, στελέχη και υποψήφιοι σπεύδουν να πάρουν θέση εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής, ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής όπου αναμένεται να διεξαχθεί και η «μητέρα των μαχών» σε Δήμο Αθηναίων, Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής που, θέλοντας και μη, θα «βαρύνουν» στην τελική μάχη των εντυπώσεων.   

Ήδη η ΝΔ, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, έσπευσε να δηλώσει ότι στηρίζει τον Γιάννη Σγουρό και τον Γιώργο Καμίνη για περιφέρεια και Δήμο Αθήνας αντίστοιχα, ενώ σε ερώτηση για την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ο εκλεκτός της ΝΔ στον Πειραιά και δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Την υποστήριξή του στον αντίπαλο του κ. Μιχαλολιάκου, Γιάννη Μώραλη, εξέφρασε σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Πειραιά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στον δεύτερο γύρο των εκλογών».

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ εκφράζεται θετικά για τον κ. Μώραλη. Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει, μιλώντας στο «Βήμα», ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ.

Βέβαια η ΔΗΜΑΡ έχει παρελθόν στο Δήμο αφού η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος, στα τέλη Απριλίου, είχε αποφασίσει να μην υποστηρίξει κανένα ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, αφού προηγουμένως ο υποψήφιος δήμαρχος που στήριζε, ο Ηλίας Τζανετουλάκος, είχε σπεύσει να προσφέρει τη στήριξή του στον βουλευτή και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

Σήμερα ο συνδυασμός του κ. Δρίτσα έχει προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στους μονομάχους του δευτέρου γύρου στο λιμάνι.

Την ίδια ώρα στη μάχη για το δήμο της Αθήνας ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη σε έμμεσο άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ και του Ηλία Κασιδιάρη, κάτι που έσπευσε να πράξει αμέσως μετά και ο αντίπαλος του και νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Υπέρ του τελευταίου τάχθηκε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, κάτι που δεν αναμένεται να κάνει, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Από την πλευρά του το ΚΚΕ έχει καλέσει τους ψηφοφόρους του να μη στηρίξουν κανέναν από τους υποψηφίους της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με διαμορφωμένο το παραπάνω σκηνικό, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρων το τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι των κομμάτων την Κυριακή. Αν δηλαδή θα ακολουθήσουν τις κομματικές γραμμές και συστάσεις, αν θα ψηφίσουν κατά βούληση ή αν θα απέχουν από την κάλπη και σε ποιο βαθμό; Η στάση τους δεν έχει ενδιαφέρων μόνο για την έκβαση του αποτελέσματος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοκητικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και στη μάχη της ευρωκάλπης.

Ιδιαίτερα η συμμετοχή, αυτήν την Κυριακή στην εκλογική διαδικασία, των ψηφοφόρων της ΝΔ (που δεν έχει υποψήφιο σε Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής) αποκτά ιδιαίτερη σημασία και είναι κάτι που το Μαξίμου αναμένεται να τονίσει, μετ’ επιτάσεως, τις επόμενες ώρες και ημέρες.     

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή