Κλιμακώνεται η κόντρα Γ. Σγουρού – Ρ. Δούρου

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 17:52
UPD:17:54
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με την άρνηση του κ. Σγουρού να παραστεί σε ντιμπέιτ με την Ρένα Δούρου.

A- A A+

Με ανακοινώσεις και υπονοούμενα περί διαπλοκής και διαφθοράς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του νυν και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και της συνυποψήφιάς του Ρένας Δούρου.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με την άρνηση του κ. Σγουρού να παραστεί σε ντιμπέιτ με τη συνυποψήφιά του στην περιφέρεια Αττικής. 

Ο κ. Σγουρός νωρίτερα με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι  ευχαρίστως θα αποδεχόταν να συμμετάσχει σε μία τηλεμαχία υπό την προϋπόθεση «η κ. Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί “διαπλεκόμενου” ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση».

Απαντώντας του η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, του καταλογίζει πως «έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής» κατηγορώντας τον ότι  κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.

Αναφερόμενη στα περί «διαπλοκής» είπε ότι: «Ο όρος "διαπλοκή" αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος "διαφθορά" αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις. Εμείς λέμε ότι ο κ. Σγουρός υπηρετεί τη διαπλοκή γιατί αυτό προκύπτει από την πολιτική που άσκησε». 

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, «η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα».

«Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής», τονίζει η υποψήφια περιφερειάρχης.

«Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται»

Έπειτα και από αυτή την αντιπαράθεση ο κ. Σγουρός επανήλθε με νέα ανακοίνωση απαιτώντας από την κ. Δούρου να ζητήσει συγνώμη ενώ όπως λέει της επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς τονίζοντας ότι «ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται».

Εάν ήμασταν διαπλεκόμενοι, συνεχίζει ο κ. Σγουρός, δεν θα κάναμε προεκλογική εκστρατεία με μόνο όπλο μία ιστοσελίδα. Δηλαδή, με ελάχιστα χρήματα.

Αντιθέτως, επισημαίνει, η κ. Δούρου διεξάγει μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία με αφίσες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια, διαθέτοντας κι ένα «στρατό» συμβούλων επικοινωνίας.

«Εύλογα διατυπώνεται από τους πολίτες το φυσιολογικό ερώτημα του «πόθεν έσχες» για τους ανεξάντλητους πόρους που διαθέτει. Και σε τελική ανάλυση η διαπλοκή και η διαφθορά, λένε πολλοί, ότι εμφανίζονται στις προεκλογικές περιόδους. Τελεία και παύλα με την πολιτική αδυναμία και τα πυροτεχνήματα της κ. Δούρου» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Αττικής.

Η κ. Δούρου έχει υποχρέωση, αν διαθέτει δημοκρατικό ήθος και συνείδηση, να ζητήσει συγγνώμη για τις ύβρεις, συνεχίζει ο κ. Σγουρός και αναφέρει ότι στο πρώτο debate η κ. Δούρου δεν εμφανίστηκε, γιατί ήταν θεματικό και «ο νοών νοείτω».

Τέλος ο κ. Σγουρός επανέλαβε ότι η κ. Δούρου ανακάλυψε όψιμα την Περιφέρεια υλοποιώντας ένα κομματικό σχέδιο και εκτελώντας μια κομματική εντολή σχολιάζοντας ότι «η αλαζονεία είναι η αγωνία του χθες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή