Σίμος Κεδίκογλου: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 17:04
UPD:18:01
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Απαντώντας σε αυτήν τη δήλωση ο κ. Κεδίκογλου (φωτ. αρχείου) ανέφερε ότι προφανώς η Επίτροπος δεν γνωρίζει τη έχει συμφωνηθεί τόσο με την Ε.Ε. όσο και με την τρόικα.

A- A A+

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απατώντας με αυτόν τον τρόπο σε δήλωση της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

Η κ. Δαμανάκη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό φέρεται ότι υποστήριξε ότι η Κομισιόν «διατηρεί ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται».

Απατώντας σε αυτήν τη δήλωση ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι προφανώς η Επίτροπος δεν γνωρίζει τη έχει συμφωνηθεί τόσο με την Ε.Ε. όσο και με την τρόικα.

Διευκρίνισε επ' αυτού ότι έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε., καθώς και με την τρόικα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

«Το αντίθετο μάλιστα. Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση των μισθών», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Διάψευση από τη Μ. Δαμανάκη

Πάντως, η Μαρία Δαμανάκη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έκανε οποιεσδήποτε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τον κατώτατο μισθό.

Ουδέποτε η κυρία Δαμανάκη έκανε παρόμοιες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου της.

Διορθωτική δήλωση Σ. Κεδίκογλου

Μετά τη διάψευση εκ μέρους της κ. Δαμανάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «η δήλωση που ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης λανθασμένα ανέφεραν ότι έκανε σήμερα η κα Δαμανάκη, δεν έχει γίνει». Ενώ φρόντισε να προσθέσει, εκ νέου, ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή