Ομάδα Φεμινισμού Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Θολά τα νερά του Ποταμιού

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 13:30
UPD:14:25
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Η Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως θεωρεί προσβλητικό και χυδαίο «το ότι (σ.σ. στα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού) οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές, σαν να μην είναι ικανές για κάτι άλλο. 

A- A A+

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, απάντησε η Ομάδα Φεμινισμού και ΛΟΑΔΚΙ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού.

Τονίζεται πως τα δυο αυτά σποτ,  «αναπαράγουν μια σειρά στερεοτύπων για την γυναικεία σεξουαλικότητα» με το τελικό μήνυμα να «αποτυπώνει όλες τις κυρίαρχες σεξιστικές προϊδεάσεις αναδεικνύοντας τον φορέα του σε φορέα πατριαρχίας και σεξισμού».

Η Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως θεωρεί επίσης προσβλητικό και χυδαίο «το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές , σαν να μην είναι ικανές για κάτι άλλο. Δεν θεωρούμε τυχαίο , λοιπόν,  ότι πρωταγωνίστριες είναι και τις δυο φορές γυναίκες».

Υπογραμμίζει επίσης, πως στις εκλογές «δεν ψηφίζουμε με κριτήρια ποιος είναι πιο συμπαθής  ή με ποιον θα θέλαμε να κάνουμε παρέα… ή έρωτα. Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε πολιτικά, για την ζωή, το μέλλον , τα δικαιώματά μας».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή