NBA: Η Λίγκα ξεκίνησε τη διαδικασία κατά του Στέρλινγκ

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 12:20
UPD:12:24
Kirby Lee-USA TODAY Sports/Kirby Lee

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας από την Καλιφόρνια, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό μετά τη θύελλα που προκάλεσε με τις δηλώσεις του, θα πρέπει να απαντήσει στις αιτιάσεις ως τις 27 Μαΐου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας κατά του Ντόναλντ Στέρλινγκ, του ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο Στέρλινγκ κατηγορείται ότι «έπληξε το πρωτάθλημα και την ομάδα του με τα ρατσιστικά σχόλιά του» και πως επέδειξε μια συμπεριφορά «που έθεσε σε κίνδυνο τη σχέση του με τους οπαδούς και τους επιχειρηματικούς εταίρους».

Το ΝΒΑ όρισε ακρόαση δύο ημερών, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, μετά την οποία θα είναι οι ιδιοκτήτες των άλλων ομάδων που θα αποφασίσουν με την ψήφο τους αν θα αφαιρεθεί από τον Στέρλινγκ η κυριότητα των Κλίπερς.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας από την Καλιφόρνια, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό μετά τη θύελλα που προκάλεσε με τις δηλώσεις του, θα πρέπει να απαντήσει στις αιτιάσεις ως τις 27 Μαΐου.

Για να του στερηθεί η ιδιοκτησία των Κλίπερς θα χρειαστεί η θετική ψήφος από το 75% των υπόλοιπων 29 ιδιοκτητών των ομάδων του NBA.

Ο Στέρλινγκ, ο οποίος είναι το νούμερο ένα στους Κλίπερς από το 1981, μπήκε σε μπελάδες μετά τη δημοσίευση από την ιστοσελίδα TMZ μιας τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σε αυτή, είναι ο ίδιος που ακούγεται να λέει στη σύντροφό του να μην φέρνει «έγχρωμους» ανθρώπους, μηδέ του θρυλικού Μάτζικ Τζόνσον εξαιρουμένου, στα παιχνίδια των Κλίπερς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις