Μουντιάλ 2014: «Κατηγορώ» Πελέ στους διοργανωτές

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 12:03
UPD:12:05
EPA/ALI HAIDER

Ο θρυλικός Πελέ δεν «μάσησε» τα λόγια του, αντίθετα επέκρινε σκληρά τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που σε 23 ημέρες από σήμερα θα φιλοξενήσει η χώρα του (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένα στάδια δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Είχαμε διαθέσιμα πολλά χρόνια, έναν αριθμό περισσότερο από επαρκή. Είναι ντροπή».

Ο θρυλικός Πελέ δεν «μάσησε» τα λόγια του, αντίθετα επέκρινε σκληρά τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που σε 23 ημέρες από σήμερα θα φιλοξενήσει η χώρα του.

Τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στην «Κορίνθιανς Αρένα» του Σάο Πάολο, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ στις 12 Ιουνίου ανάμεσα στη διοργανώτρια Βραζιλία και την Κροατία.

Τα έργα αναβλήθηκαν αρκετές φορές εξαιτίας των ατυχημάτων που σκότωσαν τρεις εργαζόμενους. «Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουν οι αγώνες» πρόσθεσε ο «βασιλιάς» και συμπλήρωσε: «Όταν όμως σκέφτομαι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου ανησυχώ, κι αυτό το πράγμα είναι απογοητευτικό».

Ο Πελέ είναι πολύ σκληρός με τους διοργανωτές αλλά με συμπάθεια προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι αμφισβητούν το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. Αξίζουν την υποστήριξή μου, με την προϋπόθεση που διαμαρτύρονται ειρηνικά» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις