Πακιστάν: Ισλαμικό νόμο στη χώρα ζητεί ο αρχηγός των Ταλιμπάν

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 19:57
UPD:20:03
REUTERS/MIAN KHURSHEED

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο φυγάς αρχηγός του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TPP) έδωσε στη δημοσιότητα μήνυμα μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου (σαρία) στη χώρα.

Ο Μολάνα Φαζλουλάχ στο οκτάλεπτο μήνυμά του απευθύνεται στους οπαδούς του από κέντρο εκπαίδευσης το οποίο βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, η οποία δεν είναι γνωστό πού ακριβώς βρίσκεται.

«Ο σκοπός του αγώνα μας είναι να επιβάλουμε το νόμο του Αλλάχ στη γη του και στους πιστούς του», αναφέρει ο κ. Φαζλουλάχ. «Έχουμε αποδεχθεί τη δύναμη και τις εντολές του Αλλάχ, ο πακιστανικός στρατός, οι υπηρεσίες κατασκοπείας και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθούν επίσης αυτές τις εντολές», αναφέρει επίσης. «Ζητώ από όλους τους βομβιστές αυτοκτονίας να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον των όπλων, των αρμάτων μάχης και των στρατοπέδων των δυνάμεων του κακού», συμπληρώνει ο κ. Φαζλουλάχ στο βίντεο του.

Ο τελευταίος έγινε επικεφαλής των πακιστανών Ταλιμπάν το 2013, διαδεχόμενος τον Χακιμουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αμερικανικού αεροσκάφους.

Το μήνυμα του αρχηγού των Πακιστανών Ταλιμπάν έρχεται εν μέσω αναφορών για εσωτερική διαμάχη μεταξύ των ανταρτών και φαίνεται να είναι μια προσπάθεια στήριξης, καθώς αντιμετωπίζει αντίσταση από τον Χαν Σαγνά, ο οποίος ελέγχει την περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή