Ευ. Βενιζέλος: Την άλλη Κυριακή χρειαζόμαστε προοδευτική σταθερότητα

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 00:32
UPD:00:56
ΝΕΡΙΤ
A- A A+

Την Κυριακή των ευρωεκλογών χρειαζόμαστε μια συνολική εικόνα προοδευτικής σταθερότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, που χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα για το μνημόνιο, σημείωσε:

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να θέτει σήμερα και πάλι μετά από πολύ καιρό το ζήτημα του δημοψηφίσματος. Ίσως τώρα καταλαβαίνουν όλοι οι έλληνες πολίτες τι εννοούσα τις προηγούμενες μέρες μιλώντας για το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί το βράδυ των εκλογών και άρα πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι πολίτες καθ’ οδόν προς τον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα για δημοψήφισμα πέφτοντας ο ίδιος θύμα των τεχνητών εντυπώσεων που επιχείρησε να δημιουργήσει το κόμμα του σήμερα έως ότου βγουν τα πραγματικά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε πως «σήμερα βλέπουμε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης, όπως στα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους, τα  σωματεία, τις ομοσπονδίες».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως οι στενές κομματικές επιλογές σε πανελλήνιο επίπεδο απέτυχαν καθαρά, και σημείωσε πως «σε αντίθεση με άλλους που επέλεξαν τη σκληρή κομματικοποίηση των περιφερειακών, ακόμη και των δημοτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά αφήσαμε τα πάμπολλα άξια στελέχη μας της αυτοδιοίκησης να κινηθούν μέσα στις τοπικές κοινωνίες χωρίς κομματικά χρίσματα».

Παράλληλα, εντόπισε μεγάλο δημοκρατικό ζήτημα στα υψηλά, όπως είπε, ποσοστά της Χρυσής Αυγής στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή