Έκλεισαν οι κάλπες

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014 18:08
UPD:19:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
A- A A+

Έκλεισαν οι κάλπες του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που αποτελούν κρίσιμο στοίχημα για όλα τα κόμματα. 

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη μετάδοση των exit polls των εταιρειών δημοσκοπήσων για λογαριασμό τηλεοπτικών σταθμών, που θα αφορούν τον Δήμο της Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πειραιά.

Από την πλευρά της η Singular Logic έχει ανακοινώσει πως μια πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 23:00.

Όπως είχε δηλώσει το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η εκλογική διαδικασία εξελισσόταν ομαλά «εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις».

Διευκρίνισε πως τα μικροπροβλήματα που υπήρξαν οφείλονταν κυρίως στη μη έγκαιρη προσέλευση των εκλογικών αντιπροσώπων και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε επίσης, πως οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν ζητήματα που θα προκύψουν.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες λέγοντας πως δε θα πρέπει να επιτρέψουν με την αποχή, «να επιλέξουν άλλοι για λογαριασμό τους».

Οι σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές της επομένης Κυριακής αποτελούν κρίσιμο στοίχημα για όλα τα κόμματα.

Όπως παραδέχονται, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, στελέχη όλων των κομμάτων, λόγω της μακρόχρονης λιτότητας και της ύφεσης οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε ένα έντονα φορτισμένο περιβάλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή