Οι δηλώσεις των υποψηφίων μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014 10:28
UPD:18:42
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Περιφέρεια Αττικής

 Κορυφαία στιγμή για αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε τις εκλογές ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Σμύρνη. «Τους καλώ όλους να ψηφίσουν για το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Γλυφάδας. Πρόσθεσε πως η Αττική, «δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέο πρόσωπο για δουλειές, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια».

Τις ευχαριστίες της προς τους δικαστικούς, τις εφορευτικές επιτροπές αλλά και τους ανθρώπους του υπουργείου Εσωτερικών, εξέφρασε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς όπως είπε κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, για να διασφαλίσουν τις ορθές διαδικασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της κάλπης, η κ. Δούρου είπε πως «το πείσμα, η αισιοδοξία και η βεβαιότητα στις γειτονιές του Περάματος και του Ασπροπύργου» δεν της επιτρέπουν να μην αισιοδοξεί.

Όταν υπάρχει κρίση «ζητάς ενότητα, ενημέρωση και διεκδίκηση», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Παύλος Χαϊκάλης, σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ.Χαϊκάλης είπε ότι ο συνδυασμός του δεν θέτει διλήμματα, απλά θέλει να ενημερώσει «να ενώσει και να διεκδικήσει τις λύσεις που χρειάζονται για μια αλλαγή στον τόπο μας, και το μέλλον απαιτεί στις λύσεις αυτές, να είμαστε όλοι συμμέτοχοι το αύριο».

Την αισιοδοξία του, ότι θα αποτυπωθούν στην κάλπη τα αποτελέσματα του αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα και της συνέπειας της παράταξής του με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Παφίλης. Τόνισε πως την επομένη των εκλογών, ο λαός πρέπει να είναι πιο ισχυρός, να αποσπάσει βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική. «Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα», τόνισε ο κ. Παφίλης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Τα αποτελέσματα θα είναι κόλαφος για τους μνημονιακούς και τους συστημικούς, δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. 

Ο κ. Παναγιώταρος εξέφρασε την πεποίθηση πως η «Ελληνική Αυγή» θα θριαμβεύσει «και αυτό θα είναι ο προπομπός του μεγάλου θριάμβου της επόμενης εβδομάδας στις ευρωεκλογές, όπου η Χρυσή Αυγή θα είναι πρώτο κόμμα».

H Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού είναι το τελευταίο προπύργιο κοινωνικής συνοχής και ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμός, δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολύ κρίσιμα για την Αττική, σημειώνοντας πως «Το ταξίδι της "Παρέμβασης" δεν τελειώνει σήμερα, σήμερα αρχίζει».

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα στο Δέλτα Θεσσαλονίκης, στο οποίο και ψήφισε. «Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά» πρόσθεσε  και υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, «για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. «Να ψηφίσει όποιον θέλει, αλλά το πρωτεύων είναι να έρθει και να ψηφίσει για να μην αφήνουμε αυτά που θέλουμε να φέρουμε σε άλλους», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Την εμπιστοσύνη του στο «φιλότιμο» των Μακεδόνων και την κρίση των δημοκρατικών πολιτών, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ πρόσθεσε πως ξεκινά μια αλλαγή στον ορίζοντα η οποία θα επισφραγιστεί την επόμενη Κυριακή.

Με την ψήφο μας σήμερα, «στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής» δήλωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1ο ημερήσιο Γυμνάσιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

«Το σύστημα του χτες, της ιδιοτέλειας και των μνημονιακών πολιτικών θα πάρουν την απάντησή τους μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 475o εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Αθηναίων

Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες μητροπόλεις, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στους Αμπελόκηπους, ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καμίνης. Είπε επίσης, πως με την καθολική τους συμμετοχή, οι πολίτες σήμερα ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια, το σχέδιο και την προοπτική της Αθήνας.

Σε αυτή την όμορφη μέρα, οι πολίτες αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στην κατάληψη και να βάλουν φραγμό στην αναρχία, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 43ο εκλογικό διαμέρισμα. «Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την πόλη ψηλά», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σήμερα, οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, αλλάζουν την Αθήνα βάζουν τέλος στην εποχή της εγκατάλειψης και των έργων βιτρίνας, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Από την Κυψέλη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε πως η παράταξή του, δίνει τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή «για την Αθήνα της δημοκρατίας για μια Αθήνα για όλους τους πολίτες».

Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός. Μπορεί, πρόσθεσε, να «τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα».

Ως τη μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα στην Αθήνα χαρακτήρισε τη δική του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Δήλωσε επίσης, πως η παράταξή του διέψευσε τις δυνάμεις του κατεστημένου και διεξήγαγε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια και με πολύ αγάπη για την Αθήνα.

«Σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα. Πρόσθεσε πως επί μήνες «δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων».

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ωραίο, ήρεμο και «χωρίς κακές εξάρσεις» χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μπουτάρης.

Η συμμετοχή του πολίτη στην εκλογική διαδικασία, είναι συμμετοχή στη γιορτή της δημοκρατίας, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 23ο Λύκειο της πόλης.

Δεν χρειαζόμαστε δημάρχους «δεκανίκια της κυβερνητικής πολιτικής, δημάρχους δημοσίων σχέσεων», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος ψήφισε στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκρήνης. Πρόσθεσε πως από σήμερα «παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε και την πόλη, και τη χώρα».

Δήμος Πειραιά

«Άσκησα την ψήφο μου με σεβασμό στον αξιακό κώδικα του Πειραιά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, από το 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά. Όπως είπε, οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η ψήφος του πολίτη μία, με την οποία «παίρνουμε τις τύχες της πόλης και της πατρίδας μας στα χέρια μας».

Από το πρωί στις κάλπες κυοφορείται αλλαγή, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θεόδωρος Δρίτσας καλώντας τους πολίτες του δήμου να μη λείψουν από αυτή την «πολύ σπουδαία μάχη». Κατήγγειλε πως υπάρχουν γενικευμένα κρούσματα παραβίασης της εκλογικής νομιμότητας και ευχαρίστησε όσους εργάζονται για τη δηατήρησή της.

Ο εργατόκοσμος μπροστά στην κάλπη είναι ανάγκη να ψηφίσει με βάση τα συμφέροντά του, τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη. Αυτό πρόσθεσε, θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών. Η κ. Παντελάκη πρόσθεσε επίσης, πως το επόμενο διάστημα, μέσα στο λαϊκό κίνημα, θα εκφραστεί η πολύ μεγάλη συσπείρωση του κόσμου σε όλη τη χώρα και στο δήμο Πειραιά, «για να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και να ανοίξουμε τον δρόμο για την λαϊκή προοπτική».

Την ευχή ότι η σημερινή ημέρα, θα είναι μια ημέρα «αλλαγής και ανατροπής για τον Πειραιά», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος  Γιάννης Μώραλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Ελπίζω να μας το επιτρέψουν οι πολίτες να το πράξουμε», τόνισε, υπογραμμίζοντας επίσης, πως είναι σημαντική η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή