Αφεντικό στη Γερμανία η Μπάγερν πήρε και το Κύπελλο

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 23:48
UPD:18/05/2014 11:32
REUTERS/INA FASSBENDER

Υπό την καθοδήγηση του Ισπανού προπονητή οι Βαυαροί έφτασαν στο δεύτερο συνεχές νταμπλ, καθώς μετά το πρωτάθλημα απόψε κατάκτησαν το 17ο Κύπελλο στην ιστορία τους.

A- A A+

Η πρώτη χρονιά του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου μπορεί να μη θύμιζε το «εξπρές του Χάινκες» που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του, δεν ήταν όμως καθόλου άσχημη...

Υπό την καθοδήγηση του Ισπανού προπονητή οι Βαυαροί έφτασαν στο δεύτερο συνεχές νταμπλ, καθώς μετά το πρωτάθλημα απόψε κατάκτησαν το 17ο Κύπελλο στην ιστορία τους, επικρατώντας στην παράταση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0, στον 71ο τελικό της διοργάνωσης.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα στο «Ολύμπιασταντιον» του Βερολίνου ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Στην παράταση, όμως, ο Άριεν Ρόμπεν ξεκλείδωσε το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 107΄ από λάθος του Βαϊντενφέλερ, και ο Τόμας Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, με την οποία αγωνίστηκε βασικός ο Παπασταθόπουλος.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε λοιπόν πολύ καλά για την Μπάγερν, που είδε τον (πρώην) πρόεδρό της Ούλι Χένες να καταδικάζεται σε φυλάκιση για φοροδιαφυγή και «ταπεινώθηκε» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ με βαριά ήττα (0-4) στο Μόναχο, αλλά παρόλα ταύτα ολοκλήρωσε τη σεζόν με τρεις τίτλους, καθώς είχε κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις