Αλ. Τσίπρας: Επιβάλλονται εκ των πραγμάτων οι εκλογές

Έκανε άνοιγμα σε στελέχη που «ασφυκτιούν» στη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 14:26
UPD:14:27
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Οι εθνικές εκλογές επιβάλλονται εκ των πραγμάτων, τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το κόμμα του θα πετύχει ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές.

«Ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει καλά στις εκλογές, καθώς όπως είπε, ο λαός γνωρίζει πως αν επιδοκιμάσει την πολιτική της συγκυβέρνησης, «τότε η πολιτική αυτή θα ενισχυθεί και θα μονιμοποιηθεί».

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε επίσης πως η ΝΔ καταρρέει και το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αυτοκαταργηθεί. «Πως νομιμοποιείται πολιτικά η συνέχιση της συμμετοχής του (ΠΑΣΟΚ) στην κυβέρνηση»; Σημείωσε.

Διευκρίνισε πάντως, πως το κόμμα του επιθυμεί την εθνική συναίνεση «αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές» και πρόσθεσε πως έρχεται η ώρα για μια νέα Μεταπολίτευση.

Χαρακτήρισε μάλιστα «θράσος» αυτοί που κατέστρεψαν τις περιουσίες και τις προοπτικές εκατομμυρίων οικογενειών «να εμφανίζονται ως εγγυητές της διάσωσης».

Ο κ. Τσίπρας, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί «με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο» και εκτίμησε πως η «δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα σε «πρόσωπα ή δυνάμεις» της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που «ασφυκτιούν» να χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους ώστε να μπορέσουν ενδεχομένως «να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας».

Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως υψηλού ρίσκου, είπε πως δεν πρόκειται για μια πρόταση ρήξης με την ΕΕ αλλά με την πολιτική που ακολουθείται.

«Η στάση μας είναι φιλοευρωπαϊκή», τόνισε χαρακτηριστικά.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή