Ιδιότυπο μουσικό ραντεβού με περίεργες καταστάσεις

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 08:32
A- A A+

Μια ιδιόμορφη εμπειρία με μουσική, φωτισμούς και λόγο, αλλά και αγάπη και ποικιλότητα, μας καλεί σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων, στο οποίο τα μέλη του κοινού είναι θεατές, ακροατές, αλλά και συμμέτοχοι.

Σε μια ιδιαίτερη συνάντηση, βασισμένη στη συνθήκη του speed dating, ο Μάνος Τσανγκάρης και οι DissonArt Ensemble κάνουν ένα μουσικό ταξίδι με πολλά απρόοπτα, στην παράσταση «Love and diversity», που παρουσιάζεται σε διάφορους χώρους της  Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Μαΐου.

Ο συνθέτης Μάνος Τσανγκάρης, ο οποίος γεννήθηκε και σπούδασε μουσική στη Γερμανία, με καθηγητή του στο μουσικό θέατρο τον μαιτρ του είδους, Mauricio Kagel, συνεργάζεται με ένα από τα κορυφαία σύνολα ερμηνείας σύγχρονης μουσικής στη χώρα μας, το DissonArt Ensemble, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλά τα μέλη του κινούνται με ευελιξία, όπου χτυπάει η καρδιά της νέας μουσικής στην Ευρώπη.

O Μάνος Τσανγκάρης.

Με άγνωστα ρίσκα και παρενέργειες

«Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες περίεργες καταστάσεις, που μπορεί να αντιμετωπίσεις, όταν ζεις σε μια πόλη, ιδίως εάν βρεθείς σε κάποια ιδιαίτερη συνάντηση» εξηγεί ο Μάνος Τσανγκάρης για το έργο του. «Στη δική μας περίπτωση, ξέρουμε μόνο ότι η σχέση αυτή ξεκινά σε ένα μπαρ… Κι αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Έτσι δεν είναι; Αλλά αυτό είναι το μουσικό θέατρο, όπως λένε, να γνωρίζεις κόσμο και να ανακαλύπτεις διαφορετικές προοπτικές του ίδιου περιβάλλοντος, όπως αυτό εκλαμβάνεται από την “πραγματική” ζωή… Είστε καλεσμένοι να συμμετάσχετε σε κάτι, που δεν γνωρίζετε! Αλλά μην ανησυχείτε: τα ρίσκα και οι παρενέργειες είναι διαχειρίσιμα, σε κάθε περίπτωση…».

Συντελεστές
Συνθέτης: Μάνος Τσανγκάρης. Dissonart Ensemble: Γιάννης Ανισέγκος (φλάουτο), Αλέξανδρος Σταυρίδης (κλαρινέτο), Θοδωρής Πατσαλίδης (βιολί), Γκρέτα Παπά (βιόλα), Βασίλης Σαΐτης (τσέλο), Λενιώ Λιάτσου (πιάνο), Γιάννης Χατζής (κοντραμπάσο), Αθηνά Αλεξοπούλου: ηθοποιός.

Πληροφορίες
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: λεωφ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα, τηλ.: 210 9005800. Ώρα έναρξης συναυλίας: 1η ομάδα: 20:30, 2η ομάδα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ, ανέργων: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: εκδοτήρια εισιτηρίων Στέγης, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 12:00 - 21:00 (γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Master Card και Visa), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ianos, μηχανήματα easy pay  σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, τηλεφωνικά: 210 9005800 (Δευτέρα - Κυριακή: 9:00 - 21:00), ηλεκτρονικά: στην ιστοσελίδα της Στέγης. Άνετη και οικονομική στάθμευση εντός του κτηρίου της Στέγης (είσοδος από την οδό Λεοντίου), 5 ευρώ / 3 ώρες, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 08:00 - 01:00.

naftemporiki.gr

 


 

Προτεινόμενα για εσάς