Τίτλοι τέλους στη μεγάλη καριέρα του Πουγιόλ

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 19:57
UPD:20:03
REUTERS/ALBERT GEA

Για το μέλλον του, ο Πουγιόλ επισήμανε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα, εκφράζοντας την επιθυμία να ασχοληθεί με την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Κάρλες Πουγιόλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα στη Βαρκελόνη.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα είχε γνωστοποιήσει από τις αρχές Μαρτίου την απόφασή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα» και όλοι γνώριζαν ότι έπεται και η απόσυρσή του, καθώς μάλιστα ταλαιπωρείται από χρόνια προβλήματα στα γόνατα, τα οποία -ουσιαστικά- τον έθεσαν νοκ-άουτ τη φετινή χρονιά.

«Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να παίξω αλλού» παραδέχθηκε συγκινημένος ο 35χρονος αμυντικός, προσθέτοντας ότι «... το γόνατό μου δεν ανταποκρίνεται και θα έπρεπε να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όποια ομάδα θα ήθελε να με αποκτήσει. Δεν θέλω να εξαπατήσω κανένα, ούτε τον εαυτό μου».

Για το μέλλον του, ο Πουγιόλ επισήμανε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα, εκφράζοντας την επιθυμία να ασχοληθεί με την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.

«Είναι ένας τομέας που με ευχαριστεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι αν ήμουν προπονητής. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά είναι μία επιλογή που μου αρέσει» ανέφερε ο Πουγιόλ, ο οποίος συμβολικά παρέδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Τσάβι. «Είσαι ο μεγαλύτερος επαγγελματίας που γνώρισα» ήταν η ατάκα του διεθνούς μέσου προς τον προκάτοχό του.

Ο Κάρλες Πουγιόλ υπηρέτησε σε όλη την καριέρα του την Μπαρτσελόνα, από την οποία αναδείχθηκε κι έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα την περίοδο 1999-2000.

Στο διάστημα αυτό πανηγύρισε -μεταξύ άλλων- έξι πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε 100 φορές με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου το 2010 και Ευρώπης το 2008 (έχασε το Euro 2012 λόγω τραυματισμού).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις