Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Γενικές εκλογές στις 12 Οκτωβρίου

Και στις δύο οντότητες που συναποτελούν τη χώρα
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 17:09
UPD:17:11
SHUTTERSTOCK

Οι πολίτες της χώρας που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να ψηφίσουν στις έδρες των διπλωματικών-προξενικών αντιπροσωπειών σε 24 χώρες.

A- A A+

Στις 12 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Στιέπαν Μίκιτς.

Η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών, στις οποίες οι πολίτες θα ψηφίσουν για τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της χώρας, για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, για τη Βουλή της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, για τις συνελεύσεις των 10 καντονιών της ίδιας οντότητας, καθώς και για το Κοινοβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας, ελήφθη την Πέμπτη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Απευθείας θα εκλεγούν επίσης ο νέος πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και οι δύο αντιπρόεδροι της ίδιας οντότητας.

Οι πολίτες της Βοσνίας που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να ψηφίσουν στις έδρες των διπλωματικών-προξενικών αντιπροσωπειών σε 24 χώρες.

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στις 12 Οκτωβρίου και τα τελικά θα δημοσιοποιηθούν έως τις 11 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή