Η προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 16:23
UPD:17:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Γιώργος Τζαβέλας (Α), ο Γιώργος Καραγκούνης (Κ) και ο Κώστας Μήτρογλου(Δ) κατά την διάρκεια προπόνησης της Εθνικής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας, η οποία αποτελείται από 30 παίκτες, για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας έδωε στη δημοσιότητα η Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Νέα πρόσωπα είναι οι Καρέλης και Καράμπελας, ο Μόρας επιστρέφει ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας, ενώ ο Σιόβας «πλήρωσε» τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για σημαντική χρονική περίοδο, καθώς δεν κλήθηκε.

Ο Μόρας είχε να αγωνιστεί στην Εθνική από τις 8 Ιουνίου 2011 και το φιλικό με τον Ισημερινό στις ΗΠΑ (1-1), ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους είχε κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος για τα φιλικά με Ρωσία και Ρουμανία, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί. 

Ο Καρέλης, που στο τελευταίο μέρος της σεζόν μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις, και ο Καράμπελας, με «πλήρη» χρονιά στην πριμέρα ντιβιζιόν με τη Λεβάντε, κλήθηκαν για πρώτη φορά αλλά είναι μάλλον δύσκολο να βρεθούν στην αποστολή.

Η αγωνιστική απραξία δεν εμπόδισε την κλήση των Καραγκούνη και Μήτρογλου, ενώ ως προς τους τερματοφύλακες εκτός έμεινε ο Σηφάκης που έχασε τη θέση του βασικού στον Ατρόμητο από τον Τσέναμο, ενώ από τους τέσσερις κληθέντες γκολκίπερς ο ένας θα μείνει εκτός.

Η ανακοίνωση της τελικής 23άδας θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (19/5, 11:00 π.μ.), σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει επί τούτω ο Φερνάντο Σάντος. Η Ελλάδα μετέχει στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία.

Η προεπιλογή: 

Τερματοφύλακες: Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός)

Αμυντικοί: Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα)

Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις