Προθεσμία 72 ωρών σε Κεντέρη και Θάνου

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2004 14:51
UPD:15:04
A- A A+

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας έλαβαν μέσω του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής Γ. Παπαδογιαννάκη οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατέρινα Θάνου, προκειμένου να απολογηθούν στην πειθαρχική της ΔΟΕ για τη μη προσέλευσή τους στον έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με την επίσημη κλήση, που τους επέδωσε σήμερα το πρωί εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο Πατρίκ Σαμάς, ο Κεντέρης επρόκειτο να απολογηθεί στις 12:30 και η Θάνου στις 13:00.

Ο κ. Παπαδογιαννάκης κατέθεσε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής γνωμάτευση γιατρών του ΚΑΤ, βάσει της οποίας οι δύο αθλητές πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 48 ώρες ύστερα από το ατύχημα που είχαν αργά χθες το βράδυ με μοτοσικλέτα.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρήστος Αρτινόπουλος, αναφέρονται τα εξής:

«Η κατάσταση της υγείας των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου παραμένει σταθερή, θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τουλάχιστον 48 ώρες».

Οι δύο αθλητές θα μείνουν σε ακινησία το επόμενο 48ωρο, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι παρουσιάζουν και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τηλεοπτικοί σταθμοί, αναμένεται να αποσύρει τη συμμετοχή των δύο αθλητών από τους Αγώνες.

Ζακ Ρογκ: Αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ περιμένει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με το πολύκροτο ζήτημα.

«Η ΔΟΕ έχει κινήσει τη διαδικασία πειθαρχικής έρευνας, αναμένουμε τα αποτελέσματα και η εκτελεστική επιτροπή θα λάβει απόφαση», δήλωσε ο κ. Ρογκ. Σε ερώτηση για το αν υποβλήθηκαν χθες σε έλεγχο ντόπινγκ οι δύο αθλητές, ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε:

«Δεν έκαναν κανένα τεστ, σήμερα δεν ξέρω τι θα γίνει» και συμπλήρωσε, σε ερώτηση για το αν θα ληφθεί υπόψη από τη ΔΟΕ το γεγονός πως οι δύο αθλητές είναι κάτι σαν εθνικοί ήρωες στην Ελλάδα: «Δεν έχει καμιά σχέση με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Δεν λαμβάνουμε ποτέ υπόψη μας την διασημότητα των όποιων αθλητών».

Ρουσόπουλος: «Η υπόθεση δεν είναι ευχάριστη»

«Η υπόθεση δεν είναι ευχάριστη. Περιμένουμε τις εξελίξεις, όπως και όλοι οι Έλληνες», δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις, ο κ.Ρουσόπουλος παρέπεμψε τα σχετικά με το τροχαίο ατύχημα (που είχαν χθες βράδυ οι δύο αθλητές) στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Αναφορικά με την υγεία των δύο αθλητών, ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ενημέρωση του ιδίου είχε προγραμματιστεί να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ, ενώ με την ευκαιρία διευκρίνισε ότι η πρώτη ανακοίνωση εξεδόθη απ΄το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου, λόγω αδυναμίας του ΚΑΤ εκείνη την ώρα να εκδώσει δελτίο Τύπου - «το περιεχόμενο του δελτίου όμως, είχε εκδοθεί από το ΚΑΤ» τόνισε.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «διεξάγεται έρευνα» και ως εκ τούτου αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο τους χειρισμούς της υπόθεσης, όσο και την έκτασή της. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται «τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, που επιτάσσουν οι κανόνες να τηρούνται από όλους».

Υπενθυμίζοντας επίσης ότι την τεχνική ευθύνη των αγώνων έχει η ΔΟΕ και ο οργανισμός «Αθήνα 2004», ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε πως στην υπόθεση «δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση» και υπογράμμισε πως «είναι ανάγκη να τιμήσουμε τους πάνω από 400 έλληνες αθλητές που συμμετέχουν σ΄αυτούς τους αγώνες. Είναι μια μεγάλη ομάδα που παίρνει μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε χθες βράδυ επί του θέματος και βρίσκεται σε διαρκή ενημέρωση, ενώ αρνήθηκε να προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης. « Θα περιμένουμε τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων. Κάποτε φύτεψαν το αν κι αυτό δεν βλάστησε» είπε χαρακτηριστικά.

Τα διεθνή ΜΜΕ

Για «σκάνδαλο την ημέρα έναρξης των Αγώνων» κάνει λόγο το βρετανικό δίκτυο Sky News. «Δράμα με έλεγχο για ντόπινγκ», αναφέρει το BBC, ενώ η Guardian γράφει: «Η κρίση με τον Κεντέρη συγκλονίζει την Αθήνα».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο 31χρονος Ολυμπιονίκης θεωρείτο μέχρι και χθες πιθανός πρωταγωνιστής στη σημερινή τελετή έναρξης, καθώς «για πολλούς Έλληνες αποτελεί το πρόσωπο των Αγώνων», πιθανότητα που σύμφωνα με την εφημερίδα απομακρύνεται λόγω της ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων από τη ΔΟΕ, όπως ο διετής αποκλεισμός από τους στίβους.

Όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, «το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Αγώνες είναι η ανάμιξη ενός Έλληνα σταρ σε κάποιο σκάνδαλο».

Το CNN κάνει λόγο για «περίεργη συγκυρία τραυματισμού».

«Πλήγμα για τους Έλληνες η υπόθεση Κεντέρη – Δυσοίωνο το μέλλον του αθλητή», εκτιμά η Daily Telegraph.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή