Βρετανία: Άραβας πρίγκιπας κινδυνεύει να διωχθεί ως βασανιστής

Πρόκειται για τον πρίγκιπα του Μπαχρέιν
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 14:11
UPD:14:30
REUTERS/TOBY MELVILLE

Η πλευρά του πρίγκιπα, ο οποίος ταξιδεύει συχνά στη Μεγάλη Βρετανία, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το Λονδίνο.

A- A A+

Ο πρίγκιπας Νάσερ μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα του Μπαχρέιν κινδυνεύει να διωχθεί για συμμετοχή σε βασανιστήρια, εάν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας κατηγορείται για συμμετοχή σε βασανιστήρια φυλακισμένων στο Μπαχρέιν πριν την εξέγερση υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα το 2011.

Η βασιλική εισαγγελική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε πρόσφατα ότι ο πρίγκηπας δεν μπορεί να διωχθεί λόγω διπλωματικής ασυλίας που του έχει χοηρηγηθεί .

Όμως, ένας πρόσφυγας από το Μπαχρέιν στο Η.Β., γνωστός ως Φ.Φ., ζητεί αναθεώρηση της προαναφερθείσας απόφασης ως εσφαλμένη από νομική άποψη.

Ο Φ.Φ. ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε βάναυσα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εξαιτίας της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι κατηγορίες εναντίον του πρίγκιπα αφορούν στη συμμετοχή του στο βασανισμό τριών φυλακισθέντων στην μικρή αραβική μοναρχία στον Περσικό Κόλπο πριν από τρία χρόνια.

Η πλευρά του πρίγκιπα, ο οποίος ταξιδεύει συχνά στη Μεγάλη Βρετανία, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή