Νέα προβλήματα με το σήμα της ΕΡΤ

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 07:40
UPD:10:59
A- A A+

Η πτώση του σήματος της ΕΡΤ, τρεις φορές μέσα στις έξι πρώτες ημέρες της Ολυμπιάδας και οι ανεπαρκείς μεταδόσεις, σε συνδυασμό με ελλείψεις στην παραγωγή της εκπεμπόμενης εικόνας, είναι τα βασικά στοιχεία της τηλεοπτικής κάλυψης.

Τα προβλήματα με το σήμα της ΕΡΤ συνεχίστηκαν και χθες, με αποτέλεσμα η μετάδοση των αθλημάτων σε περιοχές των νοτίων προαστίων να γίνει μετ'εμποδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα αποδίδονται σε διακοπές ρεύματος στον Πόρο και την Αίγινα, εξ αιτίας βλάβης καλωδίου της ΔΕΗ. Νωρίτερα η ΕΡΤ, έριξε «μαύρο» στις οθόνες των τηλεόρασεων στη Νότια Εύβοια και σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, η οποία έχει την ευθύνη για τις περιγραφές, ανέφερε, ότι δεν ευθύνεται για το τεχνικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται, ότι, η ΕΡΤ έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για τους Αγώνες, ενώ η τηλεοπτική παραγωγή είναι της Αθηναϊκής Ραδιοτηλεοπτικής, με επικεφαλής τον Ισπανό Μανόλο Ρομέρο.

Στόχος της διοίκησης της ΕΡΤ είναι να μεταδώσει από τα τρία κανάλια της, περίπου 1.100 ώρες ολυμπιακού προγράμματος, ενώ οι αιτήσεις στην εισφορά των πολιτών, η οποία καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 214 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς