Αλ. Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι θέλουν υποτελείς σε Ελλάδα και Ουκρανία

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 13:26
UPD:13:28
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Α΄ Αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης, Vladimir Titov.

A- A A+

Η ουκρανική κρίση αλλά και το πρόσφατο δημοσίευμα των «Financial Times», βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τις συναντήσεις που είχε από την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι στις συζητήσεις που είχε εξήγησε τόσο τα θέματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την ρωσική ηγεσία αλλά και αυτά με τα οποία διαφωνεί.

Υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να προωθήσει τον διάλογο και την εύρεση διπλωματικής λύσης, χαρακτηρίζοντας ως λάθος την επιβολή κυρώσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας «το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των «Financial Times». Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή