Ημερίδα για τη διδασκαλία των Μαθηματικών από το ΑΠΘ στις 19 Μαΐου

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 12:06
UPD:12:09
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ.

A- A A+

Ημερίδα με θέμα «Διδακτική των Μαθηματικών, σχολικές αναγκαιότητες και πανεπιστημιακές δυνατότητες», διοργανώνει το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις 19 Μαΐου.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 και ώρα 17.30 μ.μ., στο Τμήμα Μαθηματικών, στην αίθουσα Μ2, στον 3ο όροφο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:

  • Γ. Στάμου: Το "καλώς διδάσκειν". Σκέψεις για τη διδασκαλία της Γεωμετρίας.
  • Σ. Σταφυλίδου: Γνωστική Ψυχολογία και Μαθηματικές Έννοιες: Η περίπτωση του κλάσματος.
  • Γ. Θωμαΐδης: Διδακτικά εμπόδια στην κατανόηση της αποδεικτικής διαδικασίας από μαθητές Λυκείου.
  • Ε. Δημητριάδου: Επιστημολογικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις κατά τη διδασκαλία των διανυσματικών εννοιών σε μαθητές Γυμνασίου.
  • Ν. Καστάνης και Ν. Τερψιάδης: H Απόδειξη στα Μαθηματικά του Γυμνασίου και η επιστημολογική μόρφωση των μαθηματικών της εκπαίδευσης.
  • Α. Πούλος και Π. Βενάρδος: Επισκόπηση του ελληνικού και του γαλλικού αναλυτικού προγράμματος Μαθηματικών με έμφαση στις γεωμετρικές κατασκευές.
     

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή