Σερβία: Αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία παρά τις δυτικές πιέσεις

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 11:17
UPD:11:21
EPA/ANDREJ CUKIC

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Η Σερβία βρέθηκε στο παρελθόν στη θέση της Ουκρανίας και αν αρχίσει να θέτει ερωτήματα στους δυτικούς πολιτικούς, δύσκολα θα μπορέσουν να απαντήσουν», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε πως η σερβική κυβέρνηση δε θέλει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά τις πιέσεις που δέχεται από δυτικές χώρες.

«Ζητούν να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σεβόμαστε τις ίδιες αρχές με την Ε.Ε. την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και το μόνο που μας διαφοροποιεί είναι το γεγονός ότι δεν θέλουμε να επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας», τόνισε ο κ. Βούτσιτς.

Απέφυγε πάντως να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για κατά πόσο η στάση αυτή, θα επηρεάσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «η Σερβία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης».

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας σημείωσε ακόμη ότι «η πολιτική στοχεύει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλά σέβεται τις φίλες χώρες που δεν της επέβαλαν κυρώσεις και δεν τη βομβάρδισαν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή