Νίκη με ανατροπή (2-1) του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 22:33
UPD:22:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή, για πολλοστή φορά φέτος, κι ο Γλύκος να βάλει το... χεράκι του στις καθυστερήσεις για να φύγει νικητής ο «Δικέφαλος» από το Περιστέρι με 2-1 απέναντι στον Ατρόμητο και να διατηρήσει τις ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Η μακεδονική ομάδα μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους τρεις βαθμούς, ενώ θα αντιμετωπίσει τους «πράσινους» στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική, σε ένα συγκλονιστικό όπως αναμένεται φινάλε.

Η νευρικότητα και ατολμία του Γλύκου στις εξόδους δεν κόστισε στην αρχή στους φιλοξενούμενους, όταν μόλις στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά μετά τον κακό υπολογισμό του διεθνή τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. «Πληρώθηκε» όμως στο 37΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο γκολκίπερ του «Δικέφαλου» έχασε τη μάχη από τον Ταυλαρίδη, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι είχε ρυθμό αλλά όχι φάσεις και ποιότητα, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Στοχ στο 16΄ που απέκρουσε ο Σηφάκης κι άλλο ένα του Κάτσε στο 44΄, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρε των γηπεδούχων, με τη μακεδονική ομάδα να έχει πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή στο 5ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης αντικατέστησε τον τραυματισμένο Βίτορ.

Η συμμετοχή του Σαλπιγγίδη στον αγώνα βοήθησε τον ΠΑΟΚ όχι μόνο να γίνει πιο επιθετικός αλλά και περισσότερο ουσιαστικός. Η εμπειρία και η ικανότητα του πολύπειρου επιθετικού στο γκολ αποδείχθηκε καταλυτική, και αφού ο Λαζαρίδης έσωσε τον Ατρόμητο από την ισοφάριση στο 60΄, αποκρούοντας επί της γραμμής το πλασέ του Αθανασιάδη, ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε στο 74΄ από μπαλιά του Λίνο.

ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
Ο Βραζιλιάνος, εξίσου έμπειρος και ικανός στην τελική πάσα, ήταν ο δημιουργός και στη φάση του 78ου λεπτού που σηματοδότησε την ολική επαναφορά του «Δικέφαλου» στον αγώνα, όταν με νέα εξαιρετική μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να προλάβει με το ξεπέταγμά του στην μπάλα τους πάντες και να «γράψει» το 1-2, υποχρεώνοντας τον Ατρόμητο στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να «εξιλεωθεί» ο Γλύκος, που απέκρουσε το πέναλτι του Παπαδόπουλου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Τζαβέλλας με δύο κίτρινες κάρτες.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις