Στη Βαρκελώνη θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, «αυτοκτονία» για Ατλέτικο

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 22:06
UPD:22:09
REUTERS/SERGIO PEREZ

Ο Κόκε, απογοητευμένος ύστερα από μια χαμένη ευκαιρία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέτυχε να εκμεταλλευτεί το 0-0 της Μπαρτσελόνα και να πανηγυρίσει τον τίτλο από σήμερα.

A- A A+

Το φινάλε στην πριμέρα ντιβιζιόν θα είναι τελικά όσο συγκλονιστικό αναμενόταν, αφού ο φετινός τίτλος θα κριθεί την 38η και τελευταία αγωνιστική.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέτυχε να εκμεταλλευτεί το 0-0 της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Έλτσε (παρέμεινε στην κατηγορία με το βαθμό) και να πανηγυρίσει τον τίτλο από σήμερα, καθώς δεν κατόρθωσε να νικήσει στο «Βιθέντε Καλντερόν» την αδιάφορη Μάλαγα, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την έδρα των «ροχιμπλάνκος» κάνοντας το 0-1 με τον Γκαρσία στο 66΄, για να ισοφαρίσει τελικά ο Αλντερβέιρελντ στο 74΄. Τώρα η Ατλέτικο θα παίξει για τον τίτλο στην έδρα της Μπαρτσελόνα την επόμενη εβδομάδα και θα τον κατακτήσει αν νικήσει ή αναδειχθεί ισόπαλη, ενώ οι «μπλαουγκράνα», που απέχουν τρεις βαθμούς από την κορυφή, χρειάζονται μόνο νίκη για να αναδειχθούν πρωταθλητές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να ξαναμπεί στο «κόλπο» μετά τα σημερινά αποτελέσματα, ηττήθηκε με 2-0 (43΄, 64΄ Τσαρλς) στο Βίγκο από τη Θέλτα του Λουΐς Ενρίκε, που θα είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα και τέθηκε οριστικά νοκ άουτ.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1 (49΄ Μουνιάιν – 75΄ Αγκιρέτσε), Μπέτις-Βαγιαδολίδ 4-3 (6΄ αυτ.  Πένια, 54΄ Μολίνα, 76΄ Κάστρο, 90΄+ Χουανφράν – 1΄, 59΄ πεν. Γκέρα, 51΄ Πένια), Εσπανιόλ-Οσασούνα 1-1 (21΄ Κολότο, 44΄ Ακούνια), Χετάφε-Σεβίλλη 1-0 (70΄ Εσκουδέρο) και Γρανάδα-Αλμερία 0-2 (19΄ πεν. Βέρθα, 83΄ πεν. Παρέου).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις