«Μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και χωρίς να απολογηθούν»

Τόνισε ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 17:44
A- A A+

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ έδωσε 48ωρη παράταση στον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου για να απολογηθούν, αφενός γιατί ο δικηγόρος τους κατέθεσε ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία δεν ήταν σε θέση να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιόν της, αφετέρου, δε, επειδή δεσμεύτηκε, ότι θα παραβρεθούν οι ίδιοι οι αθλητές την Τετάρτη», τόνισε ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Φρανσουά Καράρ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Γιατί δεν λήφθηκε δείγμα από τον Κεντέρη και τη Θάνου στο ΚΑΤ;» ρωτήθηκε ο κ. Καράρ. «Η έρευνα δεν αφορά στο αν έχουν κάνει ή όχι χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το θέμα για τη ΔΟΕ είναι, ότι όταν κλήθηκαν για να ελεγχθούν, δεν ήταν διαθέσιμοι. Τη ΔΟΕ αφορά οποιαδήποτε παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ έχει γίνει από τις 30 Ιουλίου έως και σήμερα». Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας της ΔΟΕ, Πατρίκ Σαμάς, επισκέφθηκε τους δύο αθλητές στο ΚΑΤ, αλλά δεν τους εξέτασε. «Αυτό έγινε από έλληνες γιατρούς, και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τούς πιστέψουμε», τόνισε.

Σχετικά με τις κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στους δύο αθλητές, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι, ο νομικός σύμβουλος είπε: «Μπορεί να τους αφαιρεθεί αμέσως η κάρτα συμμετοχής τους στους Αγώνες, ενώ κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν και για τον προπονητή τους».

Ο κ. Καράρ διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής ούτε την Τετάρτη «μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και χωρίς να απολογηθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή