Και ο Πάπας στην εκστρατεία «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας»

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 18:14
UPD:18:20
REUTERS/TONY GENTILE

Ο Πάπας έγραψε στο Twitter: «Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας για την άμεση απελευθέρωση των μαθητριών που απήχθησαν στη Νιγηρία.”Φέρτε Πίσω Τα Κορίτσια Μας”».

A- A A+

O Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πάπας Φραγκίσκος προστέθηκαν στη λίστα με τα δημόσια πρόσωπα, τα οποία συμμετέχουν στη διεθνή εκστρατεία «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» για την απελευθέρωση των μαθητριών που απήχθησαν στη Νιγηρία.

Ο Πάπας έγραψε στο Twitter: «Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας για την άμεση απελευθέρωση των μαθητριών που απήχθησαν στη Νιγηρία.”Φέρτε Πίσω Τα Κορίτσια Μας”».

O κ. Κάμερον κράτησε σε εκπομπή του BBC πλακάτ με το μήνυμα «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι μπορεί για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους.

«Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Νιγηρίας και προσφέρθηκα να κάνω ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει. Συμφωνήσαμε στην αποστολή μίας ομάδας που περιλαμβάνει ορισμένους ειδικούς της αντιτρομοκρατίας και των μυστικών υπηρεσιών για να συνεργαστούν με την μεγαλύτερη ομάδα των Αμερικανών που βρίσκεται εκεί. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περισσότερο θελήσουν οι Νιγηριανοί», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Αναγνώρισε πάντως ότι δεν είναι εύκολη η επιχείρηση αναζήτησης των κοριτσιών, που απήχθησαν από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στις 14 Απριλίου.

EURONEWS

Όπως είπε, «δεν μπορούμε έτσι απλά να πάμε εκεί και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Είναι υπερβολικά δύσκολο επειδή προφανώς βρίσκονται σε αυτή την βαθιά ζούγκλα, τρεις φορές μεγαλύτερη από την Ουαλία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή