Αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στο Μπουρούντι για τη σφαγή

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 18:41
A- A A+

Η Αφρικανική Ενωση (AU) σχεδιάζει να αποστείλει μία ομάδα ερευνητών στο Μπουρούντι και την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) ύστερα από την σφαγή πάνω από 160 προσφύγων της φυλής Τούτσι από την ΛΔΚ σε ένα μεθοριακό στρατόπεδο στο Μπουρούντι.

Η επίθεση εξτρεμιστών Χούτου ανάγκασε το Μπουρούντι να κλείσει τα σύνορά του με τη γειτονική ΛΔΚ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπουρούντι δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων και στα προσφυγικά στρατόπεδα για την αποτροπή άλλων επεισοδίων ενόψει της ομαδικής ταφής των θυμάτων σήμερα.

Πάνω από 20.000 μέλη της φυλής Τούτσι από την ΛΔΚ έχουν αναζητήσει άσυλο σε στρατόπεδα των Ηνωμένων Εθνών στο Μπουρούντι μετά την απομάκρυνσή τους από την ΛΔΚ .

Τα περισσότερα από τα θύματα της σφαγής της Παρασκευής ήταν γυναικόπαιδα και βρέφη που πυροβολήθηκαν ή πυρπολήθηκαν στα καταλύματά τους στο στρατόπεδο Γκατούμπα, 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι κοντά στα σύνορα με την ΛΔΚ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε τη σφαγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/16/948827.htm , όπως και ο ΓΓ του ΟΗΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/16/948829.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή