«Σεντόνι» για Σάλκε, στα μπαράζ παραμονής το Αμβούργο

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 19:05
UPD:20:18
REUTERS/INA FASSBENDER

Η Σάλκε δεν έδειξε έλεος στη Νυρεμβέργη, την οποία νίκησε με 4-1, κατακτώντας την τρίτη θέση με έπαθλο τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

A- A A+

Με τον υποβιβασμό των Νυρεμβέργης, Άιντραχτ Μπραουνσβάιχ και το Αμβούργο στα μπαράζ παραμονής ολοκληρώθηκε η φετινή Μπουντεσλίγκα, με τη διεξαγωγή της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα ηττήθηκε 3-2 (7΄ Σότο, 65΄ Μάλι, 82΄ Οκαζάκι - 12΄ Λασόγκα, 84΄ Ιλίσεβιτς) από τη Μάιντς, όμως οι ήττες των συλλόγων που προαναφέρθηκαν τη διέσωσαν προσωρινά, απέτρεψαν προς το παρόν τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία της κι έτσι η ομάδα του μεγάλου γερμανικού λιμανιού θα έχει ακόμη μία ευκαιρία για να διασώσει μια καταστροφική χρονιά παίζοντας στα πλέι άουτ με την τρίτη ομάδα της Β΄ Εθνικής. 

Η Μπάγερν έκλεισε νικηφόρα τη χρονιά, καθώς με γκολ του Πιζάρο στις καθυστερήσεις επικράτησε στο Μόναχο 1-0 της Στουτγκάρδης του Χουμπ Στέφενς, ενώ η Ντόρτμουντ συνέτριψε 4-0 (41΄, 81΄ Λεβαντόφσκι, 44΄ Γιόγιτς, 82΄ Μχιταριάν) στο Βερολίνο τη Χέρτα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να «κερνάει» δύο γκολ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της καριέρας του με τη φανέλα των Βεστφαλών. 

Η Σάλκε δεν έδειξε έλεος στη Νυρεμβέργη, την οποία νίκησε με 4-1 (6΄ Μάτιπ, 45΄ Νόισταντερ, 75΄ Ντράξλερ, 90΄+ Ρακόφσκι - 90΄+ Ντρμιτς) και την έστειλε στη Β΄ Εθνική κατακτώντας την τρίτη θέση με έπαθλο τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ούτε η Χόφενχαϊμ λυπήθηκε την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ της οποίας επιβλήθηκε 3-1 (15΄ Ρούντι, 64΄ Φιρμίνο, 70΄ Φόλαντ - 88΄ Χόκσαϊντ) και την έριξε κατηγορία.

Η Λεβερκούζεν νίκησε στην «Μπάι Αρένα» τη Βέρντερ Βρέμης 2-1 (34΄ Τοπράκ, 53΄ Σον - 21΄ Γκεμπρέ Σελασιέ) και κατέλαβε την τέταρτη θέση κερδίζοντας την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ένα βαθμό πίσω τερμάτισε η Βόλφσμπουργκ μετά τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ με 3-1 (30΄ Ντε Μπρούιν, 68΄ Πέρισιτς, 81΄ Νότσε - 64΄ Κράμερ), με τους «λύκους», την Μπορούσια και τη Μάιντς να κατακτούν τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, βαθμολογικά αδιάφορες, το Ανόβερο νίκησε τη Φράιμπουργκ 3-2 (45΄+ Χούστι, 65΄ Ρούντνεφς, 80΄ Πριμπ - 50΄ Σμιντ, 68΄ Ζούλεχνερ) και η Άουγκσμπουργκ επικράτησε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 (29΄ Κλάβαν, 80΄ Χαν - 15΄ Χοσέλου).

Να σημειωθεί ότι ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος βοήθησε αποφασιστικά τη Στουτγκάρδη να παραμείνει στην κατηγορία, θα αποχωρήσει, καθώς όπως δήλωσε «αποφάσισα να κάνω ένα διάλλειμα, το οποίο ήθελα από τη στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ». Υπό τις οδηγίες του Ολλανδού τεχνικού η Στουτγκάρδη κέρδισε 12 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές, με τις οποίες εξασφάλισε τη 15η θέση και την παραμονή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις