Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 13:40
UPD:14:16
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Μία εβδομάδα πριν από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών και δύο πριν από την κάλπη των ευρωεκλογών οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα σκηνικό ισοδυναμίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν εδώ και καιρό για ρευστό πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι αν και αντιλαμβάνονται ότι «για πρώτη φορά υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την πορεία του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα» κι αυτό είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός μιλά σήμερα στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιο με τη ΝΔ Πέτρο Τατούλη. Η επανεκλογή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του Πρωθυπουργού, απέναντι στον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη -ο  οποίος ακριβώς επειδή έχει περάσει από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, διεισδύει και σε άλλος χώρους- έχει τη σημασία της.           

Όσο για το ερώτημα πολλών μετά τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή αν θα υπάρξει κάποια δήλωση στήριξης από τον κ. Καραμανλή, συνομιλητές του τελευταίου σημειώνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός «παραμένει σταθερά προσηλωμένος στη στήριξη της ΝΔ», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους γνωρίζοντες.  

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει απόψε το βράδυ στο Βερολίνο στο συνέδριο του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), όπου αναμένεται από την έδρα της γερμανικής κυβέρνησης να θέσει με σαφήνεια το δίλημμα «Αριστερά ή Μέρκελ».

Η ορθότητα της προεκλογικής τακτικής του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να «ρίξει» όλο το βάρος στην κάλπη των ευρωεκλογών, λέει βουλευτής της αντιπολίτευσης, θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί στις κάλπες, ωστόσο διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέτρο «που εξάγει τις εσωτερικές του αντιθέσεις» για τη δυνατότητα της χώρας να ξεπεράσει το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει παραπέμποντάς το σε μια συνολικότερη διευθέτηση συνολικά των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.      

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή