NBA: Προβάδισμα για Πέισερς και Θάντερ

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 09:47
UPD:15:25
USA Today Sports/Brad Mills

Ύστερα από έναν επίπονο πρώτο γύρο (4-3 εναντίον της Ατλάντα), οι Πέισερς φαίνεται να έχουν ξαναβρεί την αποτελεσματικότητα που τους επέτρεψε να τερματίσουν στην πρώτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια.

A- A A+

Η Οκλαχόμα Σίτι πήρε προβάδισμα με 2-1 νίκες απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς, στη μεταξύ τους μονομαχία για τον 2ο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ, μετά τη νίκη με 118-112 στην Καλιφόρνια.

Η Θάντερ νίκησε για δεύτερο συνεχή αγώνα την ομάδα του Λ.Α., ανακτώντας παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας, χάρη στο τρομερό δίδυμο των Ράσελ Ουέστμπρουκ, Κέβιν Ντουράντ.

Ο πρώτος πρόσφερε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ενώ ο πολυτιμότερος αθλητής του φετινού πρωταθλήματος είχε να επιδείξει 36 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ για τη Θάντερ, που εμφανίστηκε πολύ αφοσιωμένη, συγκεντρωμένη και αποφασιστική έως το τέλος, ενώ είχε επίσης εξαιρετικό τον Σερζ Ιμπάκα, με 22 πόντους (9/10 βολές) και 6 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Λος Άντζελες ο Μπλέικ Γκρίφιν σημείωσε 34 πόντους (συν 8 ριμπάουντ), ενώ ο Κρις Πολ πρόσθεσε άλλους 21, μαζί με 16 (!) ασίστ. Ο επόμενος αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας, πάλι στην πόλη των Αγγέλων.

Τον έλεγχο της σειράς πήρε, επίσης, η Ιντιάνα, που επικράτησε των Ουίζαρντς με 85-63 στην Ουάσιγκτον με συγκλονιστική αμυντική εμφάνιση και ως εκ τούτου ξαναπήρε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο είχε χάσει προσωρινά μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, στην Ιντιανάπολη.

Ύστερα από έναν επίπονο πρώτο γύρο (4-3 εναντίον της Ατλάντα), οι Πέισερς φαίνεται να έχουν ξαναβρεί την αποτελεσματικότητα που τους επέτρεψε να τερματίσουν στην πρώτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια, παρά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που επέδειξαν στη λήξη της κανονικής περιόδου.

Αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να σουτάρουν με ποσοστό μόλις 32.9%, τους υποχρέωσαν στην τέταρτη χειρότερη επιθετική συγκομιδή των τελευταίων 60 χρόνων και τη χειρότερη της ιστορίας τους στα πλέι οφ, με αμέσως προηγούμενη τους 75 στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με το Σικάγο, στον πρώτο γύρο.

Το ευχάριστο για τους Πέισερς είναι ότι ξαναβρήκαν τον Ρόι Χίμπερτ, που είχε σκοράρει 28 πόντους στον προηγούμενο αγώνα. Αυτή τη φορά έμεινε στους 14 (και πέντε ριμπάουντ), όμως έδειξε ότι άφησε πίσω την κάκιστη εικόνα της εκκίνησής τους στα πλέι οφ, όταν σε τρεις αγώνες δεν είχε σημειώσει ούτε έναν πόντο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις