Ματαιώνεται η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Τω Αγνώστω Τραγωδώ»

Λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε ο Λάκης Λαζόπουλος
Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 13:56
UPD:13:57
A- A A+

Εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα ο Λάκης Λαζόπουλος, το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράσταση «Τω Αγνώστω Τραγωδώ» τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Για τον προγραμματισμό της παράστασης στο μέλλον, θα οριστεί νέα συνάντηση μεταξύ του Λάκη Λαζόπουλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη.

EUROKINISSI
Η υπόθεση του έργου, όπως είχε ανακοινωθεί στη συνέντευξη για την παρουσίαση των καλοκαιρινών παραστάσεων του Εθνικού, ανέφερε:
Οι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου, έχουν μαζευτεί και διαβάζουν τραγωδίες για να αποφασίσουν ποια θα ανεβάσουν το καλοκαίρι που έρχεται. Παράλληλα, μιλάνε για τα προσωπικά τους προβλήματα, τις δικές τους μικρές καθημερινές τραγωδίες.  Η είδηση που έρχεται τους αναστατώνει.  Λόγω της οικονομικής κρίσης, θα υπάρχει budget μόνο για τα κοστούμια και τα σκηνικά μιας τραγωδίας, η οποία θα παίζεται για πολλά χρόνια. Μέσα στην αναταραχή που επικρατεί, ο μεταφυσικός της παρέας κάνει τη δική του πρόταση, για ένα «ανάποδο» ταξίδι στον Άδη.

Θα καλέσει, από το παρελθόν, τους πιο βασικούς ήρωες των τραγωδιών του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, στους οποίους θα κάνουν ακρόαση για να επιλέξουν αυτόν τον οποίο θα τραγωδήσουν τα επόμενα χρόνια. Η κωμωδία εισχωρεί στα βάθη της τραγωδίας και η συνάντηση αυτή είναι που θα χαρακτηρίσει τη παράσταση, «Τω Αγνώστω Τραγωδώ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς