Η πρώτη ταξιδιωτική εφαρμογή για τη Β. Κορέα

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 11:11
UPD:11:12
REUTERS/YONHAP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν περιηγείται με το λιφτ στο  χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής Μασίκ Πας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την πρώτη της ταξιδιωτική εφαρμογή απέκτησε η Βόρεια Κορέα, μία από τις πλέον απομονωμένες και δύσκολες στην επίσκεψη χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η («100% ανεπίσημη») εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία Uniquely Travel (εδρεύει στη Μ. Βρετανία), έχει χιλιάδες φωτογραφίες, αναλυτικές πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος της χώρας, συμβουλές σχετικά  με τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού και το κλείσιμο των εισιτηρίων και κατάλογο με χρήσιμες φράσεις.

Το ενδιαφέρον για ταξίδια στη Βόρεια Κορέα σημειώνει άνοδο, ειδικά μετά τις επισκέψεις του Ντένις Ρόντμαν. «Η Βόρεια Κορέα προσελκύει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από οποιαδήποτε άλλη αναπτυσσόμενη χώρα με παρόμοιο ΑΕΠ» αναφέρει ο Τσαντ Οʼ Κάρολ, διευθυντής του NK News και υπεύθυνος προγράμματος για την εφαρμογή North Korea Travel, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android. «Υπάρχει ένα είδους διεστραμμένου ενδιαφέροντος. Μόνο περίπου 6.000 πολίτες δυτικών χωρών την επισκέπτονται κάθε χρόνο, αλλά είναι πολλοί αυτοί που δεν θα την επισκέπτονταν, αλλά θέλουν να βιώσουν την εμπειρία από την πολυθρόνα τους, οι οποίοι και θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο τμήμα του κοινού αυτής της εφαρμογής».

Η εφαρμογή περιέχει, πέρα από δημοφιλείς προορισμούς, και πληροφορίες για αγροκτήματα, εργοστάσια και νοσοκομεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, καθώς και μέρη όπου μπορεί να φάει, να πιει και να μείνει. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έχει δημιουργηθεί από τον Σάιμον Κόκερελ, ο οποίος έχει επισκεφθεί την χώρα πάνω από 100 φορές και εργάζεται για την Koryo Tours, που ειδικεύεται σε ταξίδια στη Β. Κορέα.

Η εταιρεία ελπίζει ότι το North Korea Travel θα αποτελέσει την αρχή μίας σειράς ψηφιακών οδηγών που μέχρι τώρα θεωρούνταν δυσπρόσιτοι για τους τουρίστες. Αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες εφαρμογές για το Ιράν και ενδεχομένως για την Μπούρμα και την Αιθιοπία.

Προτεινόμενα για εσάς