Δεν θα μονομαχήσουν τηλεοπτικά οι Ρέντσι, Μπερλουσκόνι, Γκρίλο

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 19:33
UPD:19:39
REUTERS/MAX ROSSI

Για τις 23 του μήνα είχε σχεδιαστεί η τελική προεκλογική εκπομπή στο κανάλι Rai Tre, με «ντιμπέιτ» των τριών κύριων πολιτικών αρχηγών. Στη φωτογραφία η σημαία της Ιταλίας στην κορυφή του Προεδρικού Μεγάρου.

A- A A+

Οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της Ιταλίας (Δημοκρατικό Κόμμα, Forza Italia και Κίνημα Πέντε Αστέρων) δεν θα μπορέσουν να «μονομαχήσουν» σε πολιτικό τοκ σόου της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

To μεγαλύτερο, πρώτο τηλεοπτικό κανάλι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης είχε σχεδιάσει να φιλοξενήσει τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο και τον πρόεδρο της Forza Italia Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ξεχωριστές «προεκλογικές βραδιές», αμέσως μετά το κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων, την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τις 23 του μήνα είχε σχεδιαστεί η τελική προεκλογική εκπομπή στο κανάλι Rai Tre, με «ντιμπέιτ» των τριών κύριων πολιτικών αρχηγών.

Ο Ρομπέρτο Φίκο, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δήλωσε, ωστόσο, ότι «ένας τέτοιος προγραμματισμός θα παραβίαζε το δικαίωμα του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων για ίση πρόσβαση και προβολή από τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω εκπομπές, αφιερωμένες στην προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να επανασχεδιαστούν, με την συμμετοχή και εκπροσώπων των μικρότερων κομμάτων και ψηφοδελτίων, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης.

Ο πρώτος ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επίσημα κατά του σχεδιασμού της Rai ήταν ο Νικόλα Φρατοιάννι, συντονιστής του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» το οποίο στηρίζει και συμμετέχει στο ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή