«Θα εξετάσει» προτάσεις του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα η Β. Κορέα

Θα απαντήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 17:37
UPD:17:41
Reuters/KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

A- A A+

Την εξέταση 185 από 268 προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε η Πιονγιάνγκ.

Οι προτάσεις υποβλήθηκαν στις βορειοκορεατικές αρχές την Τρίτη στη Γενεύη, μετά τη σύνταξη φακέλου για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Ο φάκελος θα παρουσιασθεί στο κοινό τον Σεπτέμβριο, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να εξετάσεις τις προτάσεις και να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις τις στον Οργανισμό πριν το συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.

Μερικά θέματα τα οποία αφορούν οι προτάσεις είναι η θέσπιση εσωτερικής νομοθεσίας για τα διεθνή σύμφωνα δικαιωμάτων των παιδιών και των γυναικών, η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού και του νομικού συστήματος και η εφαρμογή των νόμων για τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

Η χώρα της Άπω Ανατολής αρνήθηκε να εξετάσει τις προτάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στην ενοχή λόγω συγγένειας με κατηγορούμενους για εγκλήματα, στην επίσκεψη ομάδας έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, καθώς και στο κλείσιμο πολιτικών φυλακών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή