«Όχι» στους γκέι χαρακτήρες παιχνιδιού λέει η Nintendo

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 13:28
UPD:16:50
EPA/KIYOSHI OTA

Η Nintendo ανέφερε ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει τις όποιες ενστάσεις των καταναλωτών.

A- A A+

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo ανακοίνωσε ότι δε θα επιτρέψει στους «gamers» να υποδύονται γκέι χαρακτήρες, στο παιχνίδι προσομοίωσης της ζωής Tomodashi Life.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα στην Ιαπωνία, και αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να κυκλοφορήσει σε Αμερική και Ευρώπη.

Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν προσωπικούς χαρακτήρες, οι οποίοι ζουν σε ένα εικονικό νησί, με τους φίλους και την οικογένειά τους, και μπορούν ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, να συνάψουν σχέσεις.

Ένας 23χρονος λάτρης του παιχνιδιού, από την Αριζόνα, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να επιτραπούν από την εταιρεία παιχνιδιών οι σχέσεις μεταξύ χαρακτήρων του ιδίου φύλου, καθώς επιθυμούσε να παντρευτεί στο παιχνίδι τον πραγματικό του σύντροφο.

Η Nintendo απάντησε ότι δεν επιθυμεί να προκαλέσει καμία μορφή κοινωνικού σχολιασμού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι και όχι για την πραγματική ζωή, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει τις όποιες ενστάσεις των καταναλωτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή