Ηλεκτρικές συσκευές με δυνατότητα επικοινωνίας

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 10:15
UPD:10:16

Μέσω του HomeChat οι χρήστες θα μπορούν να έχουν απομακρυσμένη οπτική πρόσβαση στο εσωτερικό του ψυγείου και θα μπορούν να ξεκινούν απομακρυσμένα την λειτουργία του πλυντηρίου ή του φούρνου τους.

A- A A+

Η LG Electronics ανακοίνωσε μία νέα σειρά οικιακών συσκευών που θα ενσωματώνουν την υπηρεσία HomeChat, η οποία επιτρέπει την αλληλεπίδραση των εν λόγω συσκευών με τον χρήστη.

Μέσω του HomeChat οι χρήστες θα μπορούν να έχουν απομακρυσμένη οπτική πρόσβαση στο εσωτερικό του ψυγείου και θα μπορούν να ξεκινούν απομακρυσμένα την λειτουργία του πλυντηρίου ή του φούρνου τους. Η λειτουργία HomeChat επιτρέπει στον χρήστη να επικοινωνεί με τις εν λόγω συσκευές μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Line, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ασία.

PHOTO BY HJK

Οι τρεις οικιακές συσκευές που πρόκειται να διαθέτουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι οι εξής: LG Smart Refrigerator, Smart Washing Machine και SmartLightwaveOven. Στο «έξυπνο ψυγείο» της σειράς βρίσκεται τοποθετημένη μία κάμερα ευρείας γωνίας η οποία ενεργοποιείται και λαμβάνει φωτογραφίες κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα.

Έτσι, οι χρήστες μπορούν να έχουν μία εικόνα από το εσωτερικό του ψυγείου, άρα και του περιεχομένου του, η οποία στέλνεται μέσω του HomeChat στο smartphone του χρήστη, ώστε να μπορεί να ελέγχει πιθανές ελλείψεις σε τρόφιμα. Επίσης, ο Smart Refrigerator θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις ημερομηνίες λήξης των αγαθών ή θα προτείνει συνταγές μαγειρικής βασισμένες στις παραμέτρους υγείας που έχουν τεθεί από τον ίδιο τον χρήστη.

Το Smart Washing Machine, δηλαδή το πλυντήριο της σειράς, επιτρέπει στους χρήστες την αποστολή μηνυμάτων για τον έλεγχο ή την παρακολούθηση της εξέλιξης μιας εργασίας του πλυντηρίου. Με την απλή φράση «τι κάνεις;» το πλυντήριο θα απαντήσει σε τι στάδιο βρίσκεται. Επίσης, μέσω του HomeChat μπορούν να επιλεγούν και συγκεκριμένα προγράμματα πλυσίματος.

Τέλος, ο SmartLightwaveOven, ο φούρνος, θα μπορεί να λάβει μέσω μηνύματος το είδος του γεύματος που θα ετοιμάσετε όταν γυρίσετε στο σπίτι ώστε να προθερμανθεί καταλλήλως. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν προτάσεις συνταγών ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Μετά την εμπορική διάθεση των «έξυπνων» οικιακών συσκευών στην Κορέα, στα σχέδια της LG Electronics περιλαμβάνεται το λανσάρισμα και σε άλλες αγορές, με πρώτη την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προτεινόμενα για εσάς