Τριβές στο ΠΑΣΟΚ λόγω της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 19:20
A- A A+

Δύο γραμμές υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντιμετώπιση της υπόθεσης των Ολυμπιονικών Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου, όπως προέκυψε από την αντιπαράθεση, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής για τη νέα διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου Σπ. Βούγια, που εξέφρασε, όπως δήλωσε, τη θέση του προέδρου του κόμματος, και του Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βούγιας τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, «όχι μόνο για να μη σκιαστεί περισσότερο το τεράστιας σημασίας αυτό γεγονός για τη χώρα μας, αλλά και για να φθάσουμε στη ρίζα του προβλήματος».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να συζητείται το θέμα, επί μια εβδομάδα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο «και να μην υπάρχει κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη για τον χειρισμό και πριν την εμφάνιση του προβλήματος και μετά την εμφάνισή του». Αναφορικά με τα σχόλια συνεργατών του κ. Παπανδρέου ότι η παρέμβασή του και η, συνακόλουθη, ανακίνηση θέματος πολιτικών ευθυνών είναι «άκαιρη», ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «η πολιτική δεν υπάρχει εκ των υστέρων», για να προσθέσει ότι «εκ των υστέρων επιλαμβάνονται οι ιστορικοί».

Ο κ. Βενιζέλος επιμένοντας στην άποψή του περί ευθυνών της κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν μπορεί, απλά και μόνο, να προσπορίζεται το όφελος από τη δουλειά άλλων, αλλά «αναλαμβάνει εξ αντικειμένου την ευθύνη για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται». Ενώ υπαινισσόμενος μεγαλύτερες κυβερνητικές ευθύνες ανέφερε ότι αυτές μπορεί να προκύπτουν και «εξ υποκειμένου». Και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακό σχεδιασμό και αδυναμία διαχείρισης κρίσεων».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή