Μόσχα: «Τυφλός» ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 10:22
UPD:11:21
EPA/NICOLAS BOUVY
A- A A+

Τυφλό χαρακτηρίζει η Μόσχα τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, απορρίπτοντας σχόλιό του στο Twitter ότι δεν υπάρχουν σημάδια πως η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα.

«Προτείνουμε στους τυφλούς να εξοικειωθούν με τη δήλωση του προέδρου (Πούτιν) της 7ης Μαΐου», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους αποσχιστές να μην διεξάγουν το δημοψήφισμα για την απόσχιση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και ανακοίνωσε πως η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα των δύο χωρών. 

Πάντως και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε πως δεν βλέπει ενδείξεις αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων. 

EURONEWS

«Δεν έχουμε καμιά απόδειξη πως οποιεσδήποτε ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από τις περιοχές στις οποίες είχαν σταθμεύσει τις τελευταίες εβδομάδες. Παραμένουν πολυπληθείς, κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Χέιγκ από τη Γεωργία, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τη θέση του ΝΑΤΟ.

EURONEWS

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση του Ρώσου προέδρου για ακύρωση του δημοψηφίσματος ο Βρετανός υπουργός είπε: «Ελπίζω πως αυτοί στο Ντονέτσκ και σε άλλες περιοχές που σχεδιάζουν δήθεν δημοψηφίσματα, θα λάβουν υπ' όψιν αυτές τις δηλώσεις και δεν θα πραγματοποιήσουν τέτοια δημοψηφίσματα». 

EURONEWS

Ο Χέιγκ κατέστησε επίσης σαφές πως ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις επί της Ρωσίας πέραν αυτών που έχουν ήδη επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.. Όπως είπε, η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή