Ασύστολη απιστία, εκνευριστικοί γείτονες κι ένας αναποφάσιστος μισάνθρωπος

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 09:10
UPD:10:19
A- A A+

Το κωμικό στοιχείο κυριαρχεί στις σκοτεινές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα, με τρεις κωμωδίες, στις οποίες μια τριπλή απιστία κάνει ακατανίκητη την επιθυμία για εκδίκηση, καινούριοι γείτονες κάνουν άνω κάτω τη ζωή μιας φιλήσυχης οικογένειας κι ένας άλλοτε σταρ δέχεται πιέσεις, για να επιστρέψει στη σόου μπιζ. Δραματική νότα έρχεται να δώσει η βιογραφία μιας θρυλικής τραγουδίστριας της τζαζ και μια ιστορία εξιχνίασης τηλεφωνικών υποκλοπών.

BARRY WETCHER
«Η άλλη γυναίκα»

Τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό τους εχθρό, με σκοπό να καταστρώσουν το απόλυτο σχέδιο εκδίκησης, στην αισθηματική κωμωδία του Νικ Κασαβέτης, με τους Κάμερον Ντιάζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Νίκι Μινάζ και Ντον Τζόνσον. Η σύζυγος και η ερωμένη ενός άντρα ανακαλύπτουν τυχαία η μία την ύπαρξη της άλλης. Θύματα του και οι δύο, μοιράζονται τον πόνο τους και γίνονται φίλες. Και τότε, ανακαλύπτουν ότι υπάρχει και τρίτο θύμα…

«Ανυπόφοροι γείτονες»

Μια ευτυχισμένη οικογένεια χάνει απρόσμενα την ησυχία της στην κωμωδία του Νίκολας Στόλερ, με τους Ζακ Έφρον, Σεθ Ρόγκεν, Ντέιβ Φράνκο, Ρόουζ Μπερν, Τζέικ Τζόνσον, Λίζα Κούντρο, Κρίστοφερ Μιντζ – Πλας και Κάρλα Γκάλο. Ένας ανελέητος πόλεμος ξεκινά, όταν ένας συντηρητικός οικογενειάρχης, που ζει την τέλεια ζωή με τη γυναίκα του και το μωρό τους, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους νέους του γείτονες, τα ατίθασα μέλη μιας φοιτητικής αδελφότητας.

«Βόλτα με τον Μολιέρο»

Η γαλλική κωμωδία του Φιλίπ Λε Γκε - με τους Φαμπρίς Λουκινί, Λαμπέρ Ουίλσον, Μάγια Σάνσα, Ανί Μερσιέ και Κριστίν Μουριγιό – μας μεταφέρει σε ένα νησί του Ατλαντικό Ωκεανού, όπου έχει αποσυρθεί ένας μεγάλος ηθοποιός. Αηδιασμένος από  το επάγγελμά του, στο οποίο ο ένας πρόδιδε τον άλλο, ζει πλέον σαν ερημίτης, μέχρι τη στιγμή που δέχεται την επίσκεψη ενός τηλεοπτικού αστέρα, ο οποίος του προτείνει να παίξει τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου. Θα υποκύψει ή όχι;

«Βαλς για τη Μόνικα»

Η βιογραφική ταινία του Περ Φλι - με τους Έντα Μάγκνασον, Σβερίρ Γκιούντνασον, Σελ Μπέρκβιστ, Βέρα Βιτάλι και Σεσίλια Γιουν - αφηγείται την πραγματική ιστορία της Μόνικα Ζέτερλουντ (1937 - 2005), της θρυλικής Σουηδής τραγουδίστριας της τζαζ και επιτυχημένης ηθοποιού της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ή οποία, παρά το ότι έζησε μοναδικές εμπειρίες, ήταν μία σταρ με ανθρώπινο πρόσωπο, που δε δίσταζε να παραδεχτεί τις αδυναμίες και τις αποτυχίες της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης: «Περιγράφοντας την αίγλη και το ελεύθερο πνεύμα των αρχών της δεκαετίας του ’60, το έργο αγγίζει, ταυτόχρονα, ένα πολύ σύγχρονο θέμα: το πώς μπορεί κάποιος να χάσει τον εαυτό του, την ίδια ώρα που πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες του. Η Μόνικα έγινε ένας ζωντανός θρύλος, που αγαπήθηκε βαθιά από το σκανδιναβικό κοινό, χωρίς, όμως, η ίδια να καταφέρει να βρει την αγάπη».

«Wild duck»

Ξεκινώντας σαν πολιτικό θρίλερ και καταλήγοντας σε αισθηματικό δράμα, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη επιχειρεί να μπει στα άδυτα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Με τους Αλέξανδρο Λογοθέτη, Θέμιδα Μπαζάκα, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ηλία Λογοθέτη, Γιάννη Στάνκογλου, Ευσταθία Τσαπαρέλη και Γιάννη Σταμπουλτζή, ένας μηχανικός τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έχει χάσει τα πάντα, ανακαλύπτει μια σειρά σκοτεινών μυστικών και πρακτικών, που τον οδηγούν σε μια πολυκατοικία, όπου κάποιες ύποπτες εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει μία σοβαρή ασθένεια σε μία ένοικο.

«Είναι μια ταινία για τις επιλογές που κάνουμε, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα και οικονομικά συμφέροντα. Ειδικά στα πιο ταραγμένα χρόνια, πολιτικά και οικονομικά, της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Πάντοτε ήθελα να κάνω μια ταινία για κάποιον, ο οποίος πηγαίνει κόντρα στο κατεστημένο, ακόμη και αν ανήκει σε αυτό».

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗΣ
[email protected]
 

Προτεινόμενα για εσάς