Aποσύρθηκαν από τους Αγώνες Κεντέρης και Θάνου

Διέκοψε τη συνεργασία του με τον Χρήστο Τζέκο ο Κεντέρης
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2004 11:18
UPD:13:59

A- A A+

«Με αίσθημα ευθύνης αποσύρομαι από τους Αγώνες. Για όσα έγιναν ευθύνονται παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού». Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα, εξερχόμενος του ξενοδοχείου Hilton όπου απολογήθηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ο ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Κώστας Κεντέρης.

«Ποτέ δεν μου δεν ειδοποιήθηκα για να περάσω έλεγχο ντόπινγκ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω περάσει πάνω από 30 ελέγχους και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα», τόνισε ο έλληνας πρωταθλητής του Στίβου.

Η είδηση που προκάλεσε αίσθηση όμως, ήταν η απόφαση του Κώστα Κεντέρη να λύσει τη συνεργασία του με τον προπονητή του Χρήστο Τζέκο.

Παράλληλα, ο Κεντέρης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπόλοιπους έλληνες αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Θάνου επανέλαβε πως δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. «Ζητώ συγνώμη από όλους τους Έλληνες που δεν θα καταφέρω τελικά να αγωνιστώ. Είναι δύσκολο να αποχωρεί κανείς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά όταν γίνονται στη χώρα του. Ουδέποτε έκανα χρήση αναβολικών», δήλωσε η ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Κρατάω την αγάπη του κόσμου και με αυτή θα συνεχίσω να αγωνίζομαι», πρόσθεσε.

Ο προπονητής των δύο αθλητών, Χρήστος Τζέκος χαρακτήρισε το όλο θέμα «διαδικαστικό» και επέρριψε την ευθύνη στους δημοσιογράφους «που -όπως είπε- ασχολούνται με αυτό». «Έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό», ανέφερε ο κ. Τζέκος.

«Δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και συγχαίρω τα παιδιά για τη στάση που κράτησαν. Γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Για αυτό οι δύο αθλητές παρέδωσαν τις διαπιστεύσεις τους, αν και αθώοι, για να λήξει το θέμα. Θα πρέπει να ασχολούμαστε με τους Αγώνες και με τους αθλητές που συμμετέχουν», τόνισε ο Χρήστος Τζέκος και ανακοίνωσε ότι παρέδωσε και αυτός την διαπίστευσή του.

Τέλος, ο συνήγορος των δύο αθλητών είπε: « Πήραν την οδυνηρή απόφαση, παρ' ότι αθώοι, να αποσυρθούν, προκειμένου να διευκολύνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Tα τρία μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Όσβαλντ, Μπούμπκα και Μπαχ, συνεδριάζουν αυτή την ώρα και στη συνέχεια θα κοινοποιήσουν τα συμπεράσματά τους στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία και θα πάρει την τελική απόφαση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ΔΟΕ θα παραπέμψει το ζήτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή