Δήμαρχος απολογείται για άσεμνη χειρονομία

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 19:54
UPD:23:22
NTN24
A- A A+

Ο δήμαρχος της πόλης Σάντα Κρουζ, της μεγαλύτερης πόλης της Βολιβίας, υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημόσια, μετά από άσεμνη χειρονομία σε γυναίκα δημοσιογράφο, όταν σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, έπιασε το μηρό της.

Ο δήμαρχος Πέρσι Φερνάντεζ απολογήθηκε για την αναστάτωση που προκάλεσε η κίνησή του, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τη δημοσιογράφο Μερσέντες Γκούζμαν.

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τη δημοσιογράφο να προσπαθεί να απομακρύνει το χέρι του δημάρχου από το πόδι της.

Βουλευτές, οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και δημοσιογράφοι κατήγγειλαν τον 75χρονο δήμαρχο, ενώ ο σύζυγος της δημοσιογράφου δήλωσε ντροπιασμένος και απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση, σε περίπτωση που ο δήμαρχος αρνούνταν να ζητήσει συγγνώμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος του Σάντα Κρουζ γίνεται πρωτοσέλιδο για τη συμπεριφορά του απέναντι στο γυναικείο φύλο, καθώς το 2012 κατά τη διάρκεια τελετής παρενόχλησε με παρόμοιο τρόπο μια εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, ενώ κατηγορείται ότι φίλησε μια μηχανικό, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ακόμα και αν δεν καταθέσει μήνυση η οικογένεια της δημοσιογράφου, η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρσέλα Ρεβόγιο Φερνάντεζ υπέβαλε καταγγελία τη Δευτέρα, στο Κοινοβούλιο της χώρας, με το δήμαρχο να αντιμετωπίζει την απειλή φυλάκισης, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή