Ενίσχυση ενεργειακών δεσμών Κίνας - Τουρκμενιστάν με εγκαίνια εργοστασίου

Στον τομέα του φυσικού αερίου
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 15:54
UPD:16:24
REUTERS/STAFF

Τελετή εγκαινίων του νέου εργοστασίου φυσικού αερίου στο Τουρκμενιστάν, το οποίο άνοιξε στο πεδίο Μπάγκτγιαρλικ και τροφοδοτεί τον αγωγό που στέλνει φυσικό αέριο στην Κίνα.

A- A A+

Τη θέση της ως ο πρώτος εισαγωγέας φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν ισχυροποίησε η Κίνα με τα εγκαίνια νέου εργοστασίου φυσικού αερίου στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας.

Στην τελετή εγκαινίων, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκούλι Μπερντυμουχαμέντοφ.

Το νέο εργοστάσιο το οποίο άνοιξε στο πεδίο Μπάγκτγιαρλικ τροφοδοτεί τον αγωγό που στέλνει φυσικό αέριο στην Κίνα.

Το πεδίο αυτό, το οποίο εκτιμάται ότι έχει αποθέματα φυσικού αερίου ύψους 1,3 τρις κυβικών μέτρων, είναι ένα από τα εφτά πεδία που τροφοδοτούν τον αγωγό προς την Κίνα μήκους 7.000 χλμ.

Το Τουρκμενιστάν εξάγει φυσικό αέριο στο Ιράν και στη Ρωσία, οι εξαγωγές προς την οποία όμως έχουν σημειώσει δραματική πτώση τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν θα επισκεφθεί την Κίνα την επόμενη βδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες  για την επίσκεψη.

Το Σεπτέμβριο οι ηγέτες των δύο χωρών εγκαινίασαν εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου στο πεδίο Γκαλκινίς, το οποίο θα τροφοδοτεί τη μελλοντική γραμμή  4 του αγωγού που συνδέεται με την Κίνα και ο οποίος θα διασχίζει το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή