Μια αλλιώτικη ψηφιακή «αλάνα»

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 15:15
UPD:23:22
cyberkid.gov.gr
A- A A+

Με το σύνθημα «Ναι στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια» παρουσιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα cyberkid.gov.gr, που δημιουργήθηκε για την ενημέρωση παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το νέο στοιχείο της ιστοσελίδας είναι η «Ψηφιακή Αλάνα», δηλαδή ένας ιστοχώρος, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια κλασικά παιχνίδια, όπως ο Γκρινιάρης, αλλά και παιχνίδια «νεότερης κοπής».

Τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν την «Ψηφιακή Αλάνα». 

Ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης υπογράμμισε τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο για τα παιδιά. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι έχουν σχηματιστεί ήδη έξι δικογραφίες για παιδιά που έχουν παρενοχληθεί παίζοντας σε ιστοσελίδα παιχνίδι στο οποίο καλούνται να ντύσουν κούκλες. 

Κάλεσε ακόμη τους γονείς να τηλεφωνήσουν στο 11012 και να ενημερώσουν την αστυνομία εάν αντιληφθούν περίπτωση παρενόχλησης σεξουαλικής των παιδιών τους στο διαδίκτυο. 

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Το ίντερνετ είναι σημαντικό για τη νέα γενιά, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με ασφάλεια. Δημιουργήσαμε έναν διαδικτυακό χώρο για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά χωρίς κίνδυνο από παιδόφιλους ή άλλους που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή