Ρώσος βουλευτής: Νόμιμος στόχος πυραύλων το Μαυροβούνιο εάν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 15:03
UPD:15:20
EPA/OLIVIER HOSLET

Φωτογραφία αρχείου από τη συνάντηση του πρωθυπουργού του Μαυροβούνιου Μίλο Ντουκανόβιτς με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στις Βρυξέλλες. Η πρόσφατη επίσκεψη του Μαυροβούνιου πρωθυπουργού Μίλο Ντουκανόβιτς στις ΗΠΑ για να αναζητήσει υποστήριξη για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ είχε εξαγριώσει τη Ρωσία.

A- A A+

Νόμιμος στόχος των ρωσικών πυραύλων θα γίνει το Μαυροβούνιο, εάν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εθνικιστής Ρώσους βουλευτής Μίχαηλ Ντεγκτγιάρεφ.

Χαρακτήρισε δε ελεεινή την υποστήριξη του Μαυροβουνίου στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στάσης της στην ουκρανική κρίση, ενώ κάλεσε την Ρωσία και την Κίνα να χτίσουν μία στρατιωτικοπολιτική συμμαχία.

«Μαϊμούδες στην πολιτική» είχε χαρακτηρίσει το Μαυροβούνιο ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία στην αρχή της ουκρανικής κρίσης, εξαιτίας του φιλοδυτικού προσανατολισμού του.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Μαυροβούνιου πρωθυπουργού Μίλο Ντουκανόβιτς στις ΗΠΑ για να αναζητήσει υποστήριξη για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ είχε εξαγριώσει τη Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή