Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Δεκτές και οι τέσσερις άρσεις ασυλίας

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 14:49
UPD:15:13
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Δεκτές έγιναν και οι τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας (πρώην και νυν) βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.
Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Στάθης Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών.

Οι κ. Γερμενής και Μπούκουρας που ήταν παρόντες στη διαδικασία μετήχθησαν στις 12:12 στη Βουλή υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού και Ναυπλίου, όπου κρατούνται.
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο κ. Αλεξόπουλος, που παραιτήθηκε από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και ο κ. Μπούκουρας που διεγράφη, κάθισαν στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών. 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο κ. Γερμενής κάθισε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Εκεί τον πλησίασε και τον φίλησε η βουλευτής και σύζυγος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια. 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο προφυλακισμένος Στ. Μπούκουρας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια με κλάματα και αναφιλητά, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε: «Λυπάμαι γιατί ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα τίμιο και δημοκρατικό αγώνα, κάποιοι πρώην συναγωνιστές γελάνε και με χλευάζουν».

Αντιδράσεις προκλήθηκαν νωρίτερα στην Ολομέλεια, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν για τη μεταγωγή των προφυλακισμένων βουλευτών, αφού μεταξύ άλλων επιβλήθηκε έως τις 13:00 απαγόρευση εισόδου πολιτών στο Κοινοβούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή