Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή Γερμενή – Μπούκουρα στη Βουλή

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 10:56
UPD:11:45
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει η μεταγωγή των προφυλακισμένων βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή, ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του αιτήματος για άρση της ασυλίας τους.

Η μεταγωγή τους στη Βουλή, προκειμένου να τοποθετηθούν στη συζήτηση, γίνεται με άδεια των εισαγγελέων.

Ο κ. Γερμενής βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μεταφέρεται από τις φυλακές του Κορυδαλλού και ο κ. Μπούκουρας, ανεξάρτητος μετά τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή, από τις φυλακές Ναυπλίου.

NAFTEMPORIKI.GR
Απαγόρευση εισόδου πολιτών στο κοινοβούλιο

Ενόψει της άφιξής τους στη βουλή, επιβλήθηκε απαγόρευση της εισόδου πολιτών στο Κοινοβούλιο. Η απαγόρευση ισχύει έως τις 13:00.

Την απαγόρευση αποκάλυψε στην Ολομέλεια η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, υπογραμμίζοντας την διαφωνία της και λέγοντας ότι δίνουμε κακό μήνυμα στους πολίτες.

Ο Προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει απαγόρευση πρόσβασης.

Αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής για την απαγόρευση

XAGRNET

Στην απαγόρευση εισόδου, αντέδρασε η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην Ολομέλεια και είπε: «κλειδώθηκε η Βουλή και απαγορεύθηκε η είσοδος στους πολίτες. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα, να το πείτε».

«Εξηγήστε μας τι φοβάστε», συνέχισε ο Ηλ. Κασιδιάρης λέγοντας χαρακτηριστικά: «κλείστε το κανάλι της Βουλής και πείτε ότι είμαστε χούντα». Ανέφερε ότι ακόμη και οι γονείς του Γ. Γερμενή δεν έχουν δικαίωμα να τον δουν.

NAFTEMPORIKI.GR
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο περιστύλιο της Βουλής.
Άρση ασυλίας έχει προτείνει η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Στην ίδια συζήτηση, θα αποφασιστεί επίσης, η άρση η μή της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί την άρση ασυλίας και για των τεσσάρων βουλευτών.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή