Στη Βουλή σήμερα οι προφυλακισμένοι Γερμενής - Μπούκουρας

Θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας τους
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 06:39
UPD:10:11
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σήμερα στις 12:00 θα γίνει η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και του ανεξάρτητου, μετά τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή, Στάθη Μπούκουρα.

Προκειμένου να παραστούν αυτοπροσώπως στη συζήτηση και να τοποθετηθούν, οι προφυλακισμένοι βουλευτές, θα μεταφερθούν στη Βουλή -από τις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Γερμενής και από τις φυλακές Ναυπλίου ο κ. Μπούκουρας, μετά από σχετική άδεια των εισαγγελέων.

Χθες, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε πως έχει ζητήσει την τήρηση όλων των δικονομικών εγγυήσεων εν όψει της μετάβασης των προφυλακισμένων βουλευτών.

Όπως είπε, η μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας, ενώ η κίνησή τους μέσα στο χώρο της Βουλής είναι αρμοδιότητα της φρουράς της Βουλής.

Από τις υπηρεσίες της Βουλής δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία για το πώς και πότε ακριβώς θα εισέλθουν στη Βουλή οι δύο κρατούμενοι.

Σήμερα θα συζητηθεί επίσης η άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί την άρση ασυλίας και για των τεσσάρων βουλευτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή