Ρουσόπουλος: Παραμένουν ερωτηματικά

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2004 15:55
A- A A+

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός, και αφορούν ολόκληρη την Ελλάδα όχι μόνο για ιστορικούς λόγους αλλά και γιατί η ελληνική συμμετοχή στους Αγώνες της Αθήνας υπερβαίνει τους 400 αθλητές, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην υπόθεση των Ολυμπιονικών Κ. Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου.

Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πάντως ότι παραμένουν ερωτηματικά μετά τις απολογίες των δύο αθλητών και τις δημόσιες δηλώσεις τους. Τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους.

Ωστόσο, απέφυγε να πει οτιδήποτε περισσότερο παραπέμποντας στα αποτελέσματα της έρευνας του αρμόδιου εισαγγελέα.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις από το υπουργείο Αμυνας οι δύο Ολυμπιονίκες ως υποσμηναγοί, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη, αλλά συμπλήρωσε πως ακόμη το θέμα δεν έχει τελειώσει.

«Bιάζεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση»

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος επέκρινε τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο ότι βιάζεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση.

Ο ελληνικός λαός έχει νου, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, και μίλησε για απόπειρα του κ. Βενιζέλου να εντυπωσιάσει, κάτι που όπως είπε δεν το κατάφερε προσπαθώντας να επιρρίψει στην κυβέρνηση ευθύνες δεκαετιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τονίσει ότι δεν είναι δυνατό να συζητείται το θέμα, επί μια εβδομάδα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο «και να μην υπάρχει κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη για τον χειρισμό και πριν την εμφάνιση του προβλήματος και μετά την εμφάνισή του».

Ο κ. Βενιζέλος επιμένοντας στην άποψή του περί ευθυνών της κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν μπορεί, απλά και μόνο, να προσπορίζεται το όφελος από τη δουλειά άλλων, αλλά «αναλαμβάνει εξ αντικειμένου την ευθύνη για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται». Ενώ υπαινισσόμενος μεγαλύτερες κυβερνητικές ευθύνες ανέφερε ότι αυτές μπορεί να προκύπτουν και «εξ υποκειμένου». Και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακό σχεδιασμό και αδυναμία διαχείρισης κρίσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή