Εγκρίθηκαν άρθρα και τροπολογίες του ν/σ για τις λαϊκές αγορές

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 21:08
UPD:22:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής άρθρα και τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 239 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 141 Βουλευτές και κατά 98 Βουλευτές. Η ονομαστική διεξήχθη για τα άρθρα 5, 14, 38 και 39 του νομοσχεδίου, και για τροπολογίες των υπουργείων Δικαιοσύνης, Παιδείας, Ανάπτυξης.

Νωρίτερα οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν της απεργία διαρκείας στην οποία είχαν προχωρήσει.

Όπως ανέφεραν στη σχετική τους ανακοίνωση, «η απόφαση ελήφθη μετά την εξ' αρχής στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διά του Εισηγητή του κ. Μ. Κασσή, τον οποίον συχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο του διαχωρισμού και κληρώσεων των θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών, την εξ' ολοκλήρου μεταφορά των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών στις οικείες Περιφέρειες». 

Ωστόσο οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών διαμήνυσαν ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις Λαϊκές Αγορές, και θα επιμείνουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή