Φ. Κουβέλης: Το δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ μετακινεί ψηφοφόρους προς τη ΝΔ

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 14:58
UPD:15:06
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την κυβερνητική σταθερότητα, την οποία εξαρτά από τα ποσοστά της Ελιάς στις εκλογές.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ακόμη πως το δίλλημα αυτό ουσιαστικά μετακινεί ψηφοφόρους προς τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ.  

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η σημερινή κατάσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιτρέπει πολιτική συνεννόηση και επαφή:

«Το πολιτικό εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια διακύμανση από το "καταστρέφω το μνημόνιο και  αρνούμαι τις διεθνείς σχέσεις της χώρας", φτάνοντας τις τελευταίες ημέρες, να μην νοιάζεται για το ευρώ και να αναφέρεται ταυτόχρονα στον ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται, με την άρνηση δηλαδή οποιασδήποτε δημοκρατικής μεταρρύθμισης και με υποσχέσεις επαναφοράς των πραγμάτων στην παλαιότερη κατάσταση, δεν αφήνει περιθώρια συνεργασίας». 

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε πως δεν είναι ασφαλή τα δημοσκοπικά ευρήματα, εκφράζοντας την άποψη πως «η κάλπη θα εκπλήξει όλους εκείνους, οι οποίοι δημοσκοπούν με δεδομένα ασάφειας».

Ο κ. Κουβέλης έφερε ως παράδειγμα ότι το 30-40% του ελληνικού λαού που ερωτάται στο πλαίσιο της όποιας δημοσκόπησης δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει, ενώ πολύς κόσμος που ερωτάται δεν απαντά και καταλήγοντας διερωτήθηκε: 

«Αυτό το "ασανσέρ", που αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά, πώς μπορώ να το ερμηνεύσω όταν η ΔΗΜΑΡ για παράδειγμα καταγράφεται άλλοτε ως πρώτο και άλλοτε ως το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή